U Parizu uskoro električni automobili na iznajmljivanje

Bez autora
Dec 19 2010

Vlasti Pariza pripremaju, u okviru borbe protiv zagađenja vazduha, program iznajmljivanja 3.000 električnih automobila u tom gradu.Francuski milijarder Vensan Bolor pobedio je na tenderu za upravljanje programom iznajmljivanja automobila “Autolib”, osmišljenom po uzoru na program iznajmljivanja bicikala “Velib”, koji u francuskoj prestonici uspešno funkcioniše već tri godine. Nemački proizvođač kamiona i autobusa MAN planira da izgradi fabriku u Sankt Peterburgu, u Rusiji.

U Parizu uskoro električni automobili na iznajmljivanjeVlasti Pariza pripremaju, u okviru borbe protiv zagađenja vazduha, program iznajmljivanja 3.000 električnih automobila u tom gradu.

Francuski milijarder Vensan Bolor pobedio je na tenderu za upravljanje programom iznajmljivanja automobila “Autolib”, osmišljenom po uzoru na program iznajmljivanja bicikala “Velib”, koji u francuskoj prestonici uspešno funkcioniše već tri godine.

Nemački MAN planira izgradnju fabrike u Rusiji

Nemački proizvođač kamiona i autobusa MAN planira da izgradi fabriku u Sankt Peterburgu, u Rusiji, izjavio je šef investicionog odeljenja tog grada Aleksej Cickanov. Prema njegovim rečima, razgovori sa nemačkom kompanijom su, za sada, u početnoj fazi, a detalje ne može da saopšti. “Odlučili su (MAN) da izgrade fabriku u Rusiji. Trenutno razmatraju mogućnost da lokacija fabrike bude u Sankt Peterburgu, ali do sada nismo imali susret na kome bismo diskutovali o konkretnim lokalitetima”, predočio je Cickanov.

“Dajhacu” lansirao “muvi” male potrošnje goriva

Kompanija “Dajhacu”, najveći japanski proizvođač mini vozila, danas je lansirala redizajnirano manje putničko vozilo “muvi” s najvećim nivoom energetske efikasnosti u segmentu automobila sa benzinskim motorom, ne računajući hibridne automobile u Japanu. Novi automobil će biti u stanju da pređe oko 30 kilometara s jednom litrom goriva i imaće motor koji se automatski isključuje kada se vozilo zaustavi. Cena novog modela biće oko jedan milion jena (11.000 dolara).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik