Udvostručen profit Lenova

Bez autora
Nov 03 2011

Profit kineske Grupe Lenovo je u prvoj polovini poslovne godine gotovo udvostručen zahvaljujući dobroj prodaji na persepktivnim tržsištima u razvoju. Lenovo je u prvom polugodju tekuće fiskalne godine zabeležilo neto profit od 252 miliona dolara, za 92 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine.Uz snažan rast prodaje u zemljama koje beleže brz privredni rast, skoku profita doprinela je i ekspanzija Lenova na sektoru uredjaja koji koriste mobilni internet, kao i jedna akvizicija u Nemačkoj i osnivanje zajedničkog preduzeća u Japanu.

Udvostručen profit LenovaProfit kineske Grupe Lenovo je u prvoj polovini poslovne godine gotovo udvostručen zahvaljujući dobroj prodaji na persepktivnim tržsištima u razvoju, saopštio je u sredu jedan od vodećih svetskih proizvodjača kompjutera.

Lenovo je u prvom polugodju tekuće fiskalne godine zabeležilo neto profit od 252 miliona dolara, za 92 odsto veći nego u istom periodu prethodne godine.

Uz snažan rast prodaje u zemljama koje beleže brz privredni rast, skoku profita doprinela je i ekspanzija Lenova na sektoru uredjaja koji koriste mobilni internet, kao i jedna akvizicija u Nemačkoj i osnivanje zajedničkog preduzeća u Japanu.

Prodaja Lenova na perspektivnim tržištima isključujući Kinu - u Indiji, Rusiji, jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi, porasla je u posmatranih šest meseci 41,5 odsto u poredjenju sa istim periodom 2010, što je tri puta brži rast od ukupnog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik