Veliki rast profita "Zare"

Bez autora
Sep 24 2010

Španska kompanija "Inditeks", koja je vlasnik modnog lanca "Zara", ostvarila je profit od 628 miliona evra u prvoj polovini ove godine, što predstavlja rast za 68 posto. Prodaja artikala povećana je za 14 posto i dostigla je neto vrednost od 5,5 milijardi evra.Kompanija je ukazala na značaj širenja poslova u Aziji, a naročito na ulazak na tržište Indije, gde su otvorene tri "Zarine" radnje. Prema saopštenju "Inditeksa",15 posto ukupne prodaje ostvareno je u Aziji, u poređenju sa prošlogodišnjih 12 procenata.

Veliki rast profita "Zare"Španska kompanija "Inditeks", koja je vlasnik modnog lanca "Zara", ostvarila je profit od 628 miliona evra u prvoj polovini ove godine, što predstavlja rast za 68 posto.

Prodaja artikala povećana je za 14 posto i dostigla je neto vrednost od 5,5 milijardi evra.

Kompanija je ukazala na značaj širenja poslova u Aziji, a naročito na ulazak na tržište Indije, gde su otvorene tri "Zarine" radnje.

Prema saopštenju "Inditeksa",15 posto ukupne prodaje ostvareno je u Aziji, u poređenju sa prošlogodišnjih 12 procenata.

Ranije ove godine, kompanija je otvorila online radnje "Zare" u šest evropskih država. Reakcija kupaca na ovaj poslovni potez bila je zadovoljavajuća i do kraja godine planira se otvaranje radnji na internetu u još pet evropskih zemalja.Sljedeće godine ovakve radnje biće otvorene u SAD, Kanadi, Japanu i Južnoj Koreji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik