Vina koja govore svetske jezike

Bez autora
Nov 07 2011

Španska vina, takoreći, govore svetske jezike. U zemlji koride i flamenka shvatili su da se čak i brendirana vina bolje prodaju ako nose etiketu na ruskom, engleskom ili kineskom jeziku. Multijezičnost je poput pasoša za više od polovine proizvodnje vina u Španiji. Španska vina tražena su u Kini.Druga ekonomija sveta otvorila je tržište pre nekoliko godina, olabavivši dažbine na uvoz vina. Ono je postalo omiljeno piće stanovnika Hong Konga, gde su skupocena vina često predmet aukcija. Potražnja raste i u Indiji.

Vina koja govore svetske jezikeZahvaljujući višejezičnim etiketama, prodaja španskih vina u inostranstvu gotovo je duplirana. Na bogatim azijskim tržištima, s druge strane, primetan je rastući trend u potrošnji vina.

Španska vina, takoreći, govore svetske jezike. U zemlji koride i flamenka shvatili su da se čak i brendirana vina bolje prodaju ako nose etiketu na ruskom, engleskom ili kineskom jeziku.

"Naše mušterije vrlo dobro znaju kakva su španska vina, omiljeno im je Mančego", kaže prodavac u Moskvi.

Multijezičnost je poput pasoša za više od polovine proizvodnje vina u Španiji.

"Sada prodajemo duplo više nego ranijih godina i opet planiramo povećanje", kaže Marija Hoze Sevilja iz "Hrana i vina Španije".

Španska vina tražena su u Kini. Druga ekonomija sveta otvorila je tržište pre nekoliko godina, olabavivši dažbine na uvoz vina.

Ono je postalo omiljeno piće stanovnika Hong Konga, gde su skupocena vina često predmet aukcija. Potražnja raste i u Indiji.

Dženi Čo Li, autorka "Majstorije vina" kaže da u Indiji raste broj bogatih koji putuju i nisu religiozni, već su internacionalno orijentisani.

Visoki porezi na uvoz vina i drugog alkohola, međutim, glavna su smetnja rastućoj tražnji.

"Mumbaji je ekonomska žila kucavica Indije i premda porezi na alkohol idu i do 300 odsto, ljudi i dalje piju. A vino posebno", rekla je Dženi Čo Li.

Azijsko tržište je potencijal - konzumacija vina je u poslednjih deset godina doživela dvocifren rast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik