Volkswagen gradi fabriku u Rusiji

Bez autora
Dec 25 2012

Volkswagen u Rusiji ubrzava svoje aktivnosti vezano za izgradnju fabrike. Od 2015. godine Grupa će otvoriti fabriku za montažu vozila u Kalugi i započeće proizvodnju u fabrici GAZ u Nižnjem Novgorodu sa krajnje unapređenim motorima koji se lokalno proizvode.Zvaničnoj ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku motora prisustvovao je ruski premijer Dmitri Medvedev, kao i Anatoli Artamonov, guverner Kaluga oblasti i dr Mihael Maht, član Upravnog odbora Volkswagen akcionarskog društva odgovoran za proizvodnju Grupe.

Volkswagen gradi fabriku u RusijiVolkswagen u Rusiji ubrzava svoje aktivnosti vezano za izgradnju fabrike. Od 2015. godine Grupa će otvoriti fabriku za montažu vozila u Kalugi i započeće proizvodnju u fabrici GAZ u Nižnjem Novgorodu sa krajnje unapređenim motorima koji se lokalno proizvode.

Zvaničnoj ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku motora prisustvovao je ruski premijer Dmitri Medvedev, kao i Anatoli Artamonov, guverner Kaluga oblasti i dr Mihael Maht, član Upravnog odbora Volkswagen akcionarskog društva odgovoran za proizvodnju Grupe.

Nova fabrika motora se gradi na lokaciji sa površinom od 30.000 kvadratnih metara u neposrednoj blizini Volkswagen fabrike u Kalugi. Fabrika je dizajnirana za godišnji kapacitet od 150.000 vozila. Motor koji će se proizvoditi u Kalugi ubuduće biće benzinski motor od 1.6 litre iz EA 211 serije, predstavljajući najmoderniju Volkswagen tehnologiju motora. Početak proizvodnje je planiran za početak 2015. godine.

Volkswagen Grupa je najveći inostrani automobilski investitor u Rusiji. Od 2006. godine Grupa je investirala oko milijardu evra u lokalnu proizvodnju i nove modele za Rusiju. Samo pre nedelju dana, Grupa je objavila da će investirati dodatnih 840 miliona evra u Rusiji u sledeće tri godine. Od ovog iznosa, izgradnja nove fabrike motora će iznositi oko 250 miliona evra.

Volkswagen proizvodi vozila za rusko tržište u fabrici u Kalugi od novembra 2007. godine. Trenutno se ovde proizvode četiri modela - VW Tiguan i Polo, kao i Škoda Octavia i Fabia. Pre nekoliko dana, ugovorna proizvodnja modela Škoda Yeti je započela u fabrici VW Partnera GAZ u Nižnjem Novgorodu. Lokalna proizvodnja komponenti u novoj fabrici motora će uslediti od 2015. Planirani obim proizvodnje obuhvata cilindar blokove, glave cilindara sa integrisanom montažom, kolenasta vratila i montažu kompletnih motora. Grupa takođe planira da izgradi logistički centar u blizini Moskve.

Sa novom fabrikom motora, Volkswagen će obezbediti da najmanje 30% vozila koja se proizvode u Rusiji bude opremljeno sa lokalno proizvedenim motorima od 2016. godine. Maksimalni godišnji kapacitet u fabrici u Kalugi je trenutno 225.000 vozila. Grupa će verovatno proizvesti oko 175.000 vozila ove godine. Budući godišnji kapacitet u Nižnjem Novgorodu, u prvoj fazi razvoja, će iznositi oko 110.000 vozila. Proizvodnja će tamo početi sledeće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik