"Volvo" dobija nove jastuke

Bez autora
Mar 12 2012

Novi "Volvo" efikasnije štiti i vozače i pešake od mogućih saobraćajnih nezgoda. Korporacija "Volvo automobili"(Volvocars) predstavila je na Salonu atomobila u Ženevi novi automobil "volvo V40", jedinstven na tržištu, zahvaljujući vazdušnim jastucima za pešake. Jastuk svojim aktiviranjem podiže i "smekšava" poklopac motora, delove A nosača krova i vetrobranskog stakla.Novi model nudi i čuveni sistem otkrivanja pešaka s opcijom automatskog kočenja, sistem za pomoć pri održavanju smera kretanja kao i sistem asistencije pri parkiranju.

"Volvo" dobija nove jastukeNovi "Volvo" efikasnije štiti i vozače i pešake od mogućih saobraćajnih nezgoda.

Korporacija "Volvo automobili"(Volvocars) predstavila je na Salonu atomobila u Ženevi novi automobil "volvo V40", jedinstven na tržištu, zahvaljujući vazdušnim jastucima za pešake.

Predsednik korporacije Stefan Jakobi objasnio je da jastuk svojim aktiviranjem podiže i "smekšava" poklopac motora, delove A nosača krova i vetrobranskog stakla.

Novi model nudi i čuveni sistem otkrivanja pešaka s opcijom automatskog kočenja, sistem za pomoć pri održavanju smera kretanja kao i sistem asistencije pri parkiranju.

Sistem izbegavanja sudara pri nižim brzinama, dodatno je unapređen i sada funkcioniše do brzine od 50 kilometara na sat.

Jakobi je izjavio da je "volvo V40" savršeno usklađen s aktuelnim trendovima smanjivanja, u kojima kupci prednost daju kompaktnijim automobilima i štedljivim motorima.

Model sa prestižnim skandinavskim dizajnom, opremljen je i novom potpuno grafičkom komandnom tablom s personalizovanim izgledom.

Automobil je prvenstveno namenjen evropskim kupcima, a proizvodnja će početi u maju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik