Vrednost "Tvitera" dostigla 3,7 milijardi dolara

Bez autora
Dec 19 2010

Veb sajt za slanje kratkih poruka "Tviter" objavio je da je povećao kapital za 200 miliona dolara (151 milion evra), u okviru transakcije kojom je vrednost te kompanije dostigla 3,7 milijardi dolara. To je dosad najveće povećanje kapitala "Tvitera", a nova finansiranja potiču od fonda KPCB (Kleiner Perkins Caufield Byers) i već angažovanih investitora."Tviter" je saopštio i da su u njegov upravni odbor ušla dva nova člana. To su Majk Mekju, izvršni direktor personalizovanog digitalnog časopisa "Flip bord" koji počiva na društvenim mrežama i ima potporu "Tvitera" i Dejvid Rozenblat, nekadašnji izvršni direktor reklamne platforme "Dabl klik"koju je 2008. godine kupio "Gugl".

Vrednost "Tvitera" dostigla 3,7 milijardi dolaraVeb sajt za slanje kratkih poruka "Tviter" objavio je da je povećao kapital za 200 miliona dolara (151 milion evra), u okviru transakcije kojom je vrednost te kompanije dostigla 3,7 milijardi dolara.

To je dosad najveće povećanje kapitala "Tvitera", a nova finansiranja potiču od fonda KPCB (Kleiner Perkins Caufield Byers) i već angažovanih investitora, prenela je agencija Rojters.

"Tviter" je saopštio i da su u njegov upravni odbor ušla dva nova člana.

To su Majk Mekju, izvršni direktor personalizovanog digitalnog časopisa "Flip bord" koji počiva na društvenim mrežama i ima potporu "Tvitera" i Dejvid Rozenblat, nekadašnji izvršni direktor reklamne platforme "Dabl klik"koju je 2008. godine kupio "Gugl".

"Tviter", koji je formiran jula 2006. godine i na dan 1. novembra 2010. godine je imao 175 miliona korisnika, jedan je od najpopularnijih društvenih sajtova, zajedno sa "Fejsbukom", čije poslovanje investitori budno prate i nadaju se na kraju njegovom ulasku na berzu.

Tokom poslednjih 12 meseci, korisnici "Tvitera" su, kako je objavljeno na njegovom zvaničnom blogu, poslali ukupno 25 miliona "tvitova", a Mreži je pridodato i više od 100 miliona novootvorenih naloga (profila).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik