VW u Slovačku ulaže 1,1 mlrd. EUR

Bez autora
Dec 14 2011

Folksvagen Slovačka priprema investiciju od 1,1 milijardi evra u znatno proširenje kapaciteta za zavarivanje. Kompanija planira da u fabrici u bratislavskoj Devinskoj Novoj Vsi sruši deo sadašnjeg pogona za zavarivanje H4a, a na njegovom mestu bi trebalo da se izgradi novi znatno većeg kapaciteta.Firma je objavila svoje planove u studiji za procenu uticaja na životnu sredinu. To je u u vezi sa našim planovima da u Slovačkoj u narednih pet godina uložimo približno 1,5 milijardi evra.

VW u Slovačku ulaže 1,1 mlrd. EURFolksvagen Slovačka priprema investiciju od 1,1 milijardi evra u znatno proširenje kapaciteta za zavarivanje, prenosi veb sajt etrend.sk.

Prema sajtu, kompanija planira da u fabrici u bratislavskoj Devinskoj Novoj Vsi sruši deo sadašnjeg pogona za zavarivanje H4a, a na njegovom mestu bi trebalo da se izgradi novi znatno većeg kapaciteta.

Firma je objavila svoje planove u studiji za procenu uticaja na životnu sredinu.

"To je u u vezi sa našim planovima da u Slovačkoj u narednih pet godina uložimo približno 1,5 milijardi evra", reagovao je portparol fabrike Vladimir Mahalik.

Po dostizanju punog kapaciteta proizvodnje novi pogon za zavarivanje će biti u stanju da zavari 1.100 karoserija dnevno.

Novine u zavarivanju, neće biti samo na nivou proizvodnje. Folksvagen će biti prva fabrika koja će u Slovačkoj izgraditi centar za istraživanje, inovacije i primenu u oblasti zavarivanje, prenosi sajt.

To će fabrici omogućiti razvoj inovacija za proizvodnju karoserija, novih metoda spajanja čelika i ponudu konkretinih delova. Centar bi trebalo da počne sa razvojem blatobrana.

Osim istraživanja metoda zavarivanja i razvoja delova, istraživači bi u saradnji sa domaćim visokim školama, trebalo da testiraju i primenu, odnosno zavarivanje specifičnih delova, sklopova i modula. U posao radnika centra trebalo bi da bude uključeno i ispitivanje alata za presovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik