Za Nokia Siemens Networks 1,2 milijarde evra

Bez autora
Jan 25 2012

Nokia Siemens Networks (NSN) podigao je zajam od više od 1,2 milijarde evra od 14 evropskih i američkih banaka u cilju da restrukturira poslovanje i plati troškove programa rezanja viška radnika. Vlasnici Nokia i Siemens pomogli su prošle godine NSN-u sa dodatnih milijardu evra nakon što su propali pokušaji prodaje zajedničkog ulaganja.Ova zajednička kompanija kazala je da neće tražiti dodatni novac od matičnih kompanija. Kompanija NSN je osnivanja 2007. godine sa ciljem da postane vodeća kompanija u industriji kojom dominiraju švedski Ericsson, a sve više i kineske kompanije i od tada nastoji da posluje u plusu.

Za Nokia Siemens Networks 1,2 milijarde evraNokia Siemens Networks (NSN) podigao je zajam od više od 1,2 milijarde evra od 14 evropskih i američkih banaka u cilju da restrukturira poslovanje i plati troškove programa rezanja viška radnika.

Vlasnici Nokia i Siemens pomogli su prošle godine NSN-u sa dodatnih milijardu evra nakon što su propali pokušaji prodaje zajedničkog ulaganja. Ova zajednička kompanija kazala je da neće tražiti dodatni novac od matičnih kompanija.

Kompanija NSN je osnivanja 2007. godine sa ciljem da postane vodeća kompanija u industriji kojom dominiraju švedski Ericsson, a sve više i kineske kompanije, i od tada nastoji da posluje u plusu.

Ovu kompaniju pritisle su agresivne metode određivanja cena među konkurencijom i ekonomsko usporavanje koje je prisililo telekomunikacijske kompanije na smanjivanje potrošnje.

NSN je u novembru objavio da planira da ukine 17.000 radnih mesta, što je gotovo četvrtina radne snage.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik