Zarada "Porsche-a" 155 miliona evra

Bez autora
Nov 30 2010

Nemački proizvođač sportskih luksuznih automobila "Porsche" saopštio je danas da je u trećem kvartalu ostvario neto zaradu od 155 miliona evra. Ovakav poslovni rezultat teško je uporediti sa istim periodom prošle godine, pošto je kompanija u međuvremenu stupila u kompleksan finansijski aranžman povodom preuzimanja od "Volkswagen-a"."Porsche" je prošle sedmice objavio da je prihod od prodaje u periodu od avgusta od oktobra iznosio 2,06 milijardi evra. Kompanija će u januaru svoju finansijsku godinu uskladiti sa “Volkswagen-om”, svojim novim vlasnikom.

Zarada "Porsche-a" 155 miliona evraNemački proizvođač sportskih luksuznih automobila "Porsche" saopštio je danas da je u trećem kvartalu ostvario neto zaradu od 155 miliona evra.

Ovakav poslovni rezultat teško je uporediti sa istim periodom prošle godine, pošto je kompanija u međuvremenu stupila u kompleksan finansijski aranžman povodom preuzimanja od "Volkswagen-a".

"Porsche" je prošle sedmice objavio da je prihod od prodaje u periodu od avgusta od oktobra iznosio 2,06 milijardi evra.

Kompanija će u januaru svoju finansijsku godinu uskladiti sa “Volkswagen-om”, svojim novim vlasnikom.

Akcionari "Porsche-a" sutra će glasati o predlogu za povećanje kapitala u vrednosti od pet milijardi evra, što će ovoj firmi omogućiti da umanji veliki dug pre nego što je formalno preuzme “Volkswagen”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik