"Azohem" plasira 70.000 tona veštačkog đubriva za prolećne setve

Bez autora
Mar 16 2010

U fabrici veštačkih đubriva "Azohem" u Naumovićevu kod Subotice ove godine biće proizvedeno 150.000 tona veštačkih đubriva i 7.000 tona kristalnih đubriva koja se koriste u staklenicima za gajenje ranog rasada povrća i cveća. "Azohem" će pokriti više od polovine potreba za MPK đubrivima u Srbiji. Za potrebe predstojeće prolećne setve plasiraće oko 70.000 tona veštačkih đubriva, a manji deo će ovog proleća plasirati u Sloveniju, Austriju, Italiju i Mađarsku. Od nedavno je u sklopu fabrike pokrenuta proizvodnja kristalnih đubriva, pa je sada "Azoihem" jedini proizvođač tog đubriva na prostoru bivše Jugoslavije. Polovinu godišnje proizvodnje od 7.000 tona plasiraće u zemlje u okruženju. "Azohem" je nekadašnja fabrika azotnih đubriva "Azotara", kojoj je novi vlasnik Mališanović promenio naziv posle kupovine.

"Azohem" plasira 70.000 tona veštačkog đubriva za prolećne setveU fabrici veštačkih đubriva "Azohem" u Naumovićevu kod Subotice ove godine biće proizvedeno 150.000 tona veštačkih đubriva i 7.000 tona kristalnih đubriva koja se koriste u staklenicima za gajenje ranog rasada povrća i cveća.

Kako je kazao vlasnik te fabrike Predrag Mališanović, "Azohem" će pokriti više od polovine potreba za MPK đubrivima u Srbiji.

- Za potrebe predstojeće prolećne setve plasiraćemo oko 70.000 tona veštačkih đubriva, a manji deo ćemo ovog proleća plasirati u Sloveniju, Austriju, Italiju i Mađarsku - kazao je Mališanović.

Od nedavno je u sklopu fabrike pokrenuta proizvodnja kristalnih đubriva, pa je sada "Azoihem" jedini proizvođač tog đubriva na prostoru bivše Jugoslavije. Polovinu godišnje proizvodnje od 7.000 tona plasiraće u zemlje u okruženju.

"Azohem" je nekadašnja fabrika azotnih đubriva "Azotara", kojoj je novi vlasnik Mališanović promenio naziv posle kupovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik