BMW i3 - prvi električni gradski auto

Bez autora
Jul 26 2013

Nemački BMW će prodavati svoj prvi električni i3 gradski auto po ceni dosta nižoj od očekivane kako bi time započeo potražnju za ovim električnim autom. Ovaj proizvođač luksuznih automobila time želi da ostavi Audi i Mercedes na distanci. Model i3 za četiri osobe prodavaće se po početnoj ceni od 34.950 evra. Analitičari su očekivali početnu cenu od oko 40.000 evra. Najveći svetski proizvođač luksuznih vozila, BMW još nije dao ciljno tržište za ovaj automobil, iako Robertson, menadžer prodaje, očekuje da i3 bude značajan igrač na tržištu električnih vozila. BMW je kreirao poseban pod-brend, “I”, u prozvodnji električni vozila, i računa na modele i3 i i8, koji će se pojaviti u prodaji početkom sledeće godine, da pomere granice u inovaciji, što i priliči vrhunkom proizvođaču automobila.

BMW i3 - prvi električni gradski autoNemački BMW će prodavati svoj prvi električni i3 gradski auto po ceni dosta nižoj od očekivane kako bi time započeo potražnju za ovim električnim autom. Ovaj proizvođač luksuznih automobila time želi da ostavi Audi i Mercedes na distanci.

Model i3 za četiri osobe prodavaće se po početnoj ceni od 34.950 evra. Analitičari su očekivali početnu cenu od oko 40.000 evra.

Najveći svetski proizvođać luksuznih vozila, BMW još nije dao ciljno tržište za ovaj automobil, iako Robertson, menadžer prodaje, očekuje da i3 bude značajan igrač na tržištu električnih vozila.

“Cena je veoma konkurentna”, rekao je analitičar Sascha Gommel, koji je predviđao cenu od 37.000 do 40.000 evra. “Deluje poprilično realno da BMW zauzme dobar udeo u prodaji električnih vozila, sa svojim i3 modelom”.

BMW je kreirao poseban pod-brend, “I”, u prozvodnji električni vozila, i računa na modele i3 i i8, koji će se pojaviti u prodaji početkom sledeće godine, da pomere granice u inovaciji, što i priliči vrhunkom proizvođaču automobila.

Oba BMW nova modela koriste ugljenična vlakna i ojačanu plastiku na šasiji i delovima od lakog aluminijuma da bi smanjili težinu i potrošnju akumulatora. I3 će ponuditi i povećavanje dometa, koje će mu omogućiti da pređe put od 300 km uz samo jedno punjene baterije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik