Divčibare: Planinski odmor i leti i zimi

Bez autora
Aug 29 2012

U poznatoj vazdušnoj banji i planinskom centru nadomak Beograda, trenutno boravi oko 1.700 gostiju: što u hotelima, što u privatnom smeštaju. Tradicionalno, najviše je Beograđana i Novosađana, te turista iz drugih većih vojvođanskih gradova. Zbog izuzetno blage i prijatne klime, te dobrog geografskog položaja, Divčibare - visoravan na planini Maljen - i leti, i zimi pohode brojni turisti, jer su najbliža planina velikim gradovima. Ovde se, istovremeno, mogu lečiti bronhijalna astma, hronični bronhitis, neurovegetativni poremećaji, a idealne su i za oporavak posle akutnih infektivnih bolesti, upale pluća... U hotelu „Divčibare“, koji raspolaže sa 250 ležajeva, pun pansion staje 4.200 dinara po osobi, u jednokrevetnoj sobi, dok je u dvokrevetnoj 3.200. U hotelu „Maljen“, sa 202 kreveta, pun pansion u jednokrevetnoj sobi iznosi 2.600, a u dvokrevetnoj 2.200 dinara. Vikendom, i do 95 odsto kapaciteta ova dva hotela su popunjeni. Ubedljivo najveći hit za turiste je čuveni frape od maline, koji služe hoteli „Divčibare“ i „Maljen“, a košta 180 dinara.

Divčibare: Planinski odmor i leti i zimiU poznatoj vazdušnoj banji i planinskom centru nadomak Beograda, trenutno boravi oko 1.700 gostiju: što u hotelima, što u privatnom smeštaju. Tradicionalno, najviše je Beograđana i Novosađana, te turista iz drugih većih vojvođanskih gradova.

Zbog izuzetno blage i prijatne klime, te dobrog geografskog položaja, Divčibare - visoravan na planini Maljen - i leti, i zimi pohode brojni turisti, jer su najbliža planina velikim gradovima. Ovde se, istovremeno, mogu lečiti bronhijalna astma, hronični bronhitis, neurovegetativni poremećaji, a idealne su i za oporavak posle akutnih infektivnih bolesti, upale pluća...

U hotelu „Divčibare“, koji raspolaže sa 250 ležajeva, pun pansion staje 4.200 dinara po osobi, u jednokrevetnoj sobi, dok je u dvokrevetnoj 3.200. U hotelu „Maljen“, sa 202 kreveta, pun pansion u jednokrevetnoj sobi iznosi 2.600, a u dvokrevetnoj 2.200 dinara. Vikendom, i do 95 odsto kapaciteta ova dva hotela su popunjeni. Ubedljivo najveći hit za turiste je čuveni frape od maline, koji služe hoteli „Divčibare“ i „Maljen“, a košta 180 dinara.

Polupansion u hotelu „Pepa“, koji raspolaže sa 200 ležajeva, u dvokrevetnoj sobi košta 2.500 dinara po osobi. Za boravak od pet noći i više, odobrava se popust od deset odsto, a u „Pepi“ je u toku i akcija: od ponedeljka do petka, noćenje u dvokrevetnoj sobi plaća se 2.000 dinara.

Vila „Bob Petošević“, sa 23 luksuzno i komforno opremljene sobe, pun pansion nudi za 3.000, polupansion za 2.500, a noćenje sa doručkom za 2.100 dinara. U „Divčibarskom zamku“ - sa 25 ležajeva, u šest soba i dva apartmana, te restoranom sa 80 mesta - pun pansion košta od 2.250 do 2.450, polupansion od 1.700 do 1.900, noćenje sa doručkom od 1.150 do 1.350, a prenoćište od 900 do 1.100 dinara, zavisno od dužine boravka.

Sa ovakvim potencijalom, u Turističkoj organizaciji grada Valjeva čine sve kako bi Divčibare učinili zanimljivim i turistima iz Bosne i Hercegovine, kao i sa juga Srbije. jer, uz hotele, značajno su popunjeni i kapaciteti privatnog smeštaja, koji raspolaže sa oko 500 ležajeva, pa svako može da računa na odmor i okrepljenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik