Etihad Airways uvodi dnevne letove između Abu Dabija i Beograda

Bez autora
Apr 15 2013

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad Airways uvešće redovne dnevne letove između svoje matične baze Abu Dabija i srpske prestonice Beograda počevši od 15. juna 2013. godine. Srpski prevozilac Jat Airways postaviće svoj JU kod na novouvedene letove, kao i letove ka 21 destinaciji u saobraćajnoj mreži Etihad Airways-a. Etihad Airways će postaviti svoj EY kod na 23 Jat-ova evropska leta. Novi letovi Etihad Airways-a obezbediće bolje mogućnosti putovanja do Beograda stotinama hiljada srpskih državljana koji žive širom sveta. Etihad Airways će saobraćaj obavljati avionom Airbus A319 na relaciji Abu Dabi – Beograd, sa konfiguracijom za 106 putnika, odnosno sa 16 mesta u bisernoj poslovnoj klasi i 90 mesta u koralnoj ekonomskoj klasi. Uvođenje letova Etihad Airways-a između Abu Dabija i Beograda i razvoj partnerstva sa Jat-om predstavlja odgovor na značajnu i rastuću potražnju za vazdušnim saobraćajem između UAE i Srbije, kao i na zahteve saobraćaja sa gradovima širom sveta sa velikom srpskom populacijom, posebno u Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Etihad Airways uvodi dnevne letove između Abu Dabija i BeogradaNacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad Airways uvešće redovne dnevne letove između svoje matične baze Abu Dabija i srpske prestonice Beograda počevši od 15. juna 2013. godine.

Srpski prevozilac Jat Airways postaviće svoj JU kod na novouvedene letove, kao i letove ka 21 destinaciji u saobraćajnoj mreži Etihad Airways-a. Etihad Airways će postaviti svoj EY kod na 23 Jat-ova evropska leta.

Novi letovi Etihad Airways-a obezbediće bolje mogućnosti putovanja do Beograda stotinama hiljada srpskih državljana koji žive širom sveta.

Etihad Airways će saobraćaj obavljati avionom Airbus A319 na relaciji Abu Dabi – Beograd, sa konfiguracijom za 106 putnika, odnosno sa 16 mesta u bisernoj poslovnoj klasi i 90 mesta u koralnoj ekonomskoj klasi, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu čiji je domaćin bio predsednik Etihad Airways-a Džejms Hogan. Pored gospodina Hogana, na konferenciji je učestvovao i generalni direktor Jat Airways-a Vladimir Ognjenović.

Uvođenje letova Etihad Airways-a između Abu Dabija i Beograda i razvoj partnerstva sa Jat-om predstavlja odgovor na značajnu i rastuću potražnju za vazdušnim saobraćajem između UAE i Srbije, kao i na zahteve saobraćaja sa gradovima širom sveta sa velikom srpskom populacijom, posebno u Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Strategija Etihad Airways-a koja je zasnovana na tesnoj saradnji sa lokalnim partnerom na svakom novom tržištu daje veoma pozitivne rezultate i sigurni smo da će saradnja sa Jat-om biti u obostranom interesu aviokompanija kao i, što je najvažnije, putnika u aviosaobraćaju koji će uživati u boljim uslugama i mogućnostima putovanja u Srbiju i iz nje, izjavio je gospodin Hogan.

On je naglasio da među mnogim prednostima leta na relaciji Abu Dabi – Beograd jesu i odlične veze sa letovima Etihad Airways-a od Abu Dabija do Melburna i Sidneja, koje će dodatno podržati čvrste istorijske i kulturne veze Srbije i Australije u kojoj, trenutno pretežno u Melburnu i Sidneju, živi preko 100.000 australijskih državljana poreklom iz Srbije.

Generalni direktor Jat Airways-a Vladimir Ognjenović je pojasnio da će proširena saradnja u oblasti aviosaobraćaja pružiti srpskim državljanima znatno veće mogućnosti za putovanje Etihad Airways-om do Abu Dabija i dalje ka destinacijama na Bliskom Istoku, Dalekom Istoku, u Africi i Australiji. Ognjenović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će se EY kod naći na Jat-ovim letovima koji će saobraćati širom balkanske regije i Evrope iz Beograda, kao velikog saobraćajnog centra.

Ugovor o zajedničkom saobraćaju će, uz odgovarajuće zvanične dozvole, uključivati stavljanje JU koda na letove Etihad Airways-a na relaciji ka Abu Dabiju i dalje ka Bangkoku, Pekingu, Brizbejnu, Čengduu, Čikagu, Kolombu, gradu Ho Ši Min, Islamabadu, Johanesburgu, Karačiju, Kuala Lumpuru, Kuvajtu, Lahoreu, Njujorku, Melburnu, Sejšelima, Šangaju, Singapuru, Sidneju, Torontu i Vašingtonu.

Zauzvrat, uz odgovarajuće zvanične dozvole, Etihad Airways će obeležiti EY kodom Jat-ove letove između Beograda i Amsterdama, Atine, Berlina, Brisela, Kopenhagena, Dizeldorfa, Rima, Frankfurta, Geteborga, Istanbula, aerodroma Hitrou, Larnake, Milana, Moskve, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Stokholma, Štutgarta, Soluna, Tivta, Beča i Ciriha.

Jat Airways će svoj JU kod staviti na određen broj letova koje obavlja partner Etihad Airways-a, Airberlin. Neposredna prednost ovog koraka biće uspostavljanje direktne veze za putnike koji putuju iz Beograda preko Berlina za Čikago u Sjedinjenim Američkim Državama. Glavni grad države Ilinois poznat je po tome što ima drugu po redu najveću srpsku populaciju od svih gradova sveta, koja se sastoji od oko 200.000 srpskih državljana koji žive u Čikagu i oko 500.000 američkih državljana srpskog porekla.

Beograd će postati treća od pet novih destinacija koje će Etihad Airways opsluživati svojim saobraćajem u 2013. godini, nakon što u martu budu uvedeni letovi za grad Vašington i u maju letovi za Amsterdam.

Letovi će takođe biti uvedeni, kasnije tokom ove godine, ka Sao Paolu u Brazilu i gradu Ho Ši Min u Vijetnamu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik