EU donira sredstva za angažovanje 200 zdravstvenih radnika

Bez autora
Jul 15 2020

Ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici potpisali su danas ugovor o angažovanju 200 zdravstvenih radnika koji će pomagati u borbi protiv epidemije koronavirusa, a što će biti omogućeno sredstvima EU.

Sporazum obuhvata finansiranje zapošljavanja do 200 dodatnih zdravstvenih radnika kako bi se povećali kapaciteti Srbije za borbu protiv COVID-19.

Ti radnici će biti angažovani na period od šest meseci, a sredstva koja je EU za to opredelila iznose približno milion evra.

Sporazum ima za cilj povećanje kapaciteta nacionalnog zdravstvenog sistema kako bi se što bolje odgovorilo na dugotrajnu krizu.

Kroz program će biti nabavljena i dodatna prioritetna medicinska i nemedicinska oprema, a pružaće se i tehnička i savetodavna podrška nadležnim državnim institucijama za sprovođenje nabavki vezanih za COVID-19.

Sporazum je, pored ministarke Joksimović i ambasadora Fabricija, potpisala i šefica Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) Mikela Telatin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik