Euro NCAP: Pet zvezdica za Citroen C4 Picasso i Hondu CR-V

Bez autora
Jun 30 2013

Euro NCAP je objavio rezultate testova sudara za dva vozila - Citroen C4 Picasso i Honda CR-V koji su osvojili zavidnih pet zvezdica. Uz to, Euro NCAP je takođe dodelio nagrade u dve nove kategorije za unapređene sisteme bezbednosti u vozilu, i to autonomnom sistemu naglog kočenja, u vidu sistema za ublažavanja čeonih sudara kod vozila Mitsubishi Outlander, kao i sistemu za kontrolu kočenja u uslovima gradske vožnje, koji je dostupan kao opcionalna oprema kod vozila Fiat Panda i Fiat 500L. Euro NCAP je na nedavno održanoj globalnoj konferenciji posvećenoj unapređenoj bezbednosti vozila (ESV) dobio glavnu nagradu u kategoriji zaštite potrošača, za svoju pionirsku ulogu u realizaciji testova sudara i značajnom doprinosu smanjenju poginulih i povređenih u Evropi, u poslednjih 16 godina.

Euro NCAP: Pet zvezdica za Citroen C4 Picasso i Hondu CR-VEuro NCAP je objavio rezultate testova sudara za dva vozila -  Citroen C4 Picasso i Honda CR-V koji su osvojili zavidnih pet zvezdica.

Uz to, Euro NCAP je takođe dodelio nagrade u dve nove kategorije za unapređene sisteme bezbednosti u vozilu, i to autonomnom sistemu naglog kočenja, u vidu sistema za ublažavanja čeonih sudara kod vozila Mitsubishi Outlander, kao i sistemu za kontrolu kočenja u uslovima gradske vožnje, koji je dostupan kao opcionalna oprema kod vozila Fiat Panda i Fiat 500L.

Euro NCAP je na nedavno održanoj globalnoj konferenciji posvećenoj unapređenoj bezbednosti vozila (ESV) dobio glavnu nagradu u kategoriji zaštite potrošača, za svoju pionirsku ulogu u realizaciji testova sudara i značajnom doprinosu smanjenju poginulih i povređenih u Evropi, u poslednjih 16 godina.

Tom prilikom je Generalni sekretar Euro NCAP, Dr Michiel van Ratingen, rekao da dobiti nagradu od strane globalne organizacije NCAP je izuzetna čast. Brzi rast broja motornih vozila i njihove upotrebe donosi i velike izazove u pogledu bezbednosti saobraćaja na putevima, u mnogim delovima sveta. Euro NCAP ide rame uz rame sa Globalnim NCAP programom, razmenjujući najbolja praktična rešenja u pogledu bezbednosti vozila i saobraćaja na putevima i promovišući upotrebu korisničkih informacija za dalji podstrek proizvođačima (bezbednih) vozila širom svetskog automobilskog tržišta, ističe Dr Michiel van Ratingen.

Pojedinačne nagrade su takođe dodeljene i Adrianu Hobbsu, bivšem saradniku britanskog TRL, kao i Keithu Rogersu i Maurice Eatonu, bivšim saradnicima britanskog Ministarstva saobraćaja, za njihov izvanredni doprinos razvoju Euro NCAP programa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik