Ford Fiesta za 2013.

Bez autora
Sep 07 2012

Ford je objavio prve zvanične rendere i tehničke detalje redizajniranog modela Fiesta koji će imati svetsku premijeru na Sajmu automobila u Parizu 2012. Gledajući spreda, Fiesta za 2013.bitno će se razlikovati od još uvek aktuelne verzije. Umesto spuštenog “nosa” automobila, sa maskom hladnjaka koja je svojom pozicijom zauzimala donji deo branika i bila delimično sakrivena prednjom registarskom tablicom, sada je tu nova, izdugnuta maska, agresivnog izgleda. Maska sličnog oblika sa horizontalnim krilcima, nalazi se i na novoj generaciji modela Mondeo. Ova izmena u dizajnu uslovila je restilizaciju prednjeg branika, uključujući i kućište farova za maglu i prednje svetlosne grupe sa LED tehnologijom, ali i izmene profila haube.

Ford Fiesta za 2013.Ford je objavio prve zvanične rendere i tehničke detalje redizajniranog modela Fiesta koji će imati svetsku premijeru na Sajmu automobila u Parizu 2012.

Gledajući spreda, Fiesta za 2013.bitno će se razlikovati od još uvek aktuelne verzije.

Umesto spuštenog “nosa” automobila, sa maskom hladnjaka koja je svojom pozicijom zauzimala donji deo branika i bila delimično sakrivena prednjom registarskom tablicom, sada je tu nova, izdugnuta maska, agresivnog izgleda.

Maska sličnog oblika sa horizontalnim krilcima, nalazi se i na novoj generaciji modela Mondeo. Ova izmena u dizajnu uslovila je restilizaciju prednjeg branika, uključujući i kućište farova za maglu i prednje svetlosne grupe sa LED tehnologijom, ali i izmene profila haube.

Promene na zadnjem delu automobila znatno su diskretnije i odnose se na grafiku stop svetala.

Intervencije u enterijeru takođe su minimalne, a svode se na par detalja u funkciji poboljšanja ergonomije, poput promene pozicije komandi elektropodizača stakala i dugmeta za podešavanje spoljnih retrovizora.

Fiesta za 2013. godinu dobila je napredni Active City Stop sistem koji pomaže vozaču u sprečavanju sudara sa drugim automobilima pri manjim brzinama.

Automobil je sada opremljen i novim multimedijalnim SYNC sistemom koji se aktivira glasovnim komandama. Ovaj sistem ima mogućnost Bluetooth i USB povezivanja sa eksternim uređajima.

Vozaču je dostupana i Emergency Assistance funkcija, pomoću koje se u slučaju nesreće, o tome, kao i o lokaciji na kojoj se udes dogodio, automatski obaveštava služba hitne pomoći.

Ford je još ranije najavio da će u Fiesti biti dostupan novi trocilindrični 1.0 litarski EcoBoost benzinski motor i to u dve verzije - sa 100 i 125 ks.

Najsnažniju ST verziju pokretaće 1.6 litarski EcoBoost agregat sa 180 ks, a Fiesta za 2013. imaće u ponudi i 1.5 litarski dizel motor sa 75 ks.

Više detalja biće poznato nakon premijere na Sajmu automobila u Parizu, krajem septembra. Tada bi trebalo da bude poznat i datum početka prodaje redizajne Fieste.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik