Fruška Gora jedan od najkompletnijih vinskih puteva u Srbiji

Bez autora
Apr 28 2013

Sremski Karlovci i Fruška Gora su specifično područje, jedno od najinteresantnijih turističkih destinacija u Srbiji i zaslužili su pažnju Ministarstva finansija i privrede. U proteklom periodu poboljšane su neke elementarne infrastructure, a posebno vinska signalizacija. Ovo je bio prvi vinski put koji je obeležen od ukupno 10 koliko ih ima u Srbiji. Sremski Karlovci i Fruška Gora sa 17 vinarija, bezbroj kulturnih tačaka gde se može zaustaviti i raznih restorana koji se mogu posetiti, predstavljaju najkompletniji vinski put u našoj zemlji. Fruška Gora sa svojom manastirskom ponudom i nacionalni park Fruška Gora takođe su dobili odgovarajuću podršku.

Fruška Gora jedan od najkompletnijih vinskih puteva u SrbijiSremski Karlovci i Fruška Gora su specifično područje, jedno od najinteresantnijih turističkih destinacija u Srbiji i zaslužili su pažnju Ministarstva finansija i privrede.

U proteklom periodu poboljšane su neke elementarne infrastructure, a posebno vinska signalizacija, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, zadužen za turizam dr Goran Petković na konferenciji u Sremskim Karlovcima povodom promocije turističkog proizvoda “Vinski put Fruške Gore”.

Ovo je bio prvi vinski put koji je obeležen od ukupno 10 koliko ih ima u Srbiji.

Sremski Karlovci i Fruška Gora sa 17 vinarija, bezbroj kulturnih tačaka gde se može zaustaviti i raznih restorana koji se mogu posetiti, predstavljaju najkompletniji vinski put u našoj zemlji. Fruška Gora sa svojom manastirskom ponudom i nacionalni park Fruška Gora takođe su dobili odgovarajuću podršku.

U Nacionalnom parku Fruška Gora otvoren je prvi i eko-kamp na ovim prostorima, na Balkanu uopšte, koji će početi sa radom upravo ove turističke sezone. Pored toga Nacionalni park je pre nekoliko godina opremio svoj vizitorski centar tako da posetioci imaju jednu sjajnu relaciju koju mogu obići na različite različite načine, kako peške i biciklom, tako i automobilom, zaključio je Petković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik