Galerija: VW Golf 7 karavan

Bez autora
Jun 25 2013

Volkswagen je objavio nove fotografije i tehničke detalje karavan verzije modela Golfa uoči početka njegove prodaje u Evropi. U nemačkom proizvođaču ističu da je novi Golf Variant zahvaljujući MQB platformi lakši i do 105 kg, da nudi za 100 l veći prtljažnik i da njegovi motori troše i do 15 odsto manje goriva, u poređenju sa prethodnom generacijom ovog modela. Svesni da se kupci odlučuju za karavane najviše zbog njihove višestranosti i zapremine prtljažnog prostora, u Volkswagenu su se potrudili da u Golfu 7 Variant ponude čak 605 litara korisnog prostora za smeštaj prtljaga i drugih potrepština. Zapremina se povećava na 1.620 l obaranjem zadnjih sedišta, u odnosu na 1.495 l kod prethodnika.

Galerija: VW Golf 7 karavanVolkswagen je objavio nove fotografije i tehničke detalje karavan verzije modela Golfa uoči početka njegove prodaje u Evropi.

U nemačkom proizvođaču ističu da je novi Golf Variant zahvaljujući MQB platformi lakši i do 105 kg, da nudi za 100 l veći prtljažnik i da njegovi motori troše i do 15 odsto manje goriva, u poređenju sa prethodnom generacijom ovog modela.

Svesni da se kupci odlučuju za karavane najviše zbog njihove višestranosti i zapremine prtljažnog prostora, u Volkswagenu su se potrudili da u Golfu 7 Variant ponude čak 605 litara korisnog prostora za smeštaj prtljaga i drugih potrepština.

Zapremina se povećava na 1.620 l obaranjem zadnjih sedišta, u odnosu na 1.495 l kod prethodnika.

Po prvi put Golf Variant standardno je opremljen XDS+ sistemom za elektronsko kontrolisanje diferencijala, a kao opcija dostupna je DCC dinamička kontrola šasije, pri čemu je oslanjanje automobila niže za 10 mm u odnosu na standardni model.

Na raspolaganju je i klasično sportsko oslanjanje koje snižava automobil u vožnji za 15 mm.

Novi Golf karavan imaće u ponudi sedam pogonskih agregata koji su preuzeti iz hečbeka, raspona snage od 85 do 150 ks. Sve jedinice opremljene su stop/start sistemom za uštedu goriva i sistemom za regeneraciju energije kočenja.

Motori su povezani sa petobrzinskim i šestobrzinskim mauelnim menjačima ili, opciono, šestobrzinskim i sedmobrzinskim automatskim DSG menjačima, a neke od dizel verzija moguće je dobiti i sa 4Motion pogonom na sve točkove.

Početak prodaje predviđen je za avgust 2013. godine. Početna cena za osnovni Trendline model, koji između ostalog sadrži 7 vazdušnih jastuka, električni paket, ESP, klimu, elektronsku ručnu kočnicu sa Auto Hold funkcijom, te sistem za praćenje pritiska u pneumaticima, u Nemačkoj iznosi 18.950 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik