Gosti na Svetom Stefanu od petka

Bez autora
Apr 26 2013

Najekskluzivnije crnogorsko letovalište, grad-hotel Sveti Stefan, u četvrtak je širom otvorilo svoje kapije. Novinari, koji su prvi kročili u potpuno obnovljeno poluostrvo, bili su ovogodišnja turistička prethodnica. Već petak ovde stižu prvi ovogodišnji gosti, i to iz dalekog Japana. Posle više godina rada na obnovi, rekonstrusani su svi objekti. Konačno je „u funkciji“ i blok 25 na kojem su objekti zbog kojih se i kasnilo. Tu je u prvom redu Crkva Svetog Aleksandra Nevskog, koja je bila zazidana ispod hotelske terase 1959. godine, pa konačno obnovljena, novi internacionalni restoran, kuhinja, ostali prateći objekti. Obnovljena je i velika otvorena terasa „s pogledom“ na Miločer i Budvu. Za goste je spremno 50 soba na ostrvu i osam u Vili „Miločer“, čiji enterijer je potpuno izmenjen i u savršenom je skladu sa spoljnim izgledom poluostrva gde ništa nije menjano.

Gosti na Svetom Stefanu od petkaNajekskluzivnije crnogorsko letovalište, grad-hotel Sveti Stefan, u četvrtak je širom otvorilo svoje kapije.

Novinari, koji su prvi kročili u potpuno obnovljeno poluostrvo, bili su ovogodišnja turistička prethodnica. Već petak ovde stižu prvi ovogodišnji gosti, i to iz dalekog Japana.

Kevin Bruk, menadžer popularnog „Sveca“ i Vile „Miločer“, kazao je da su posle više godina rada na obnovi, rekonstrusani svi objekti. Konačno je „u funkciji“ i blok 25 na kojem su objekti zbog kojih se i kasnilo. Tu je u prvom redu Crkva Svetog Aleksandra Nevskog, koja je bila zazidana ispod hotelske terase 1959. godine, pa konačno obnovljena, novi internacionalni restoran, kuhinja, ostali prateći objekti. Obnovljena je i velika otvorena terasa „s pogledom“ na Miločer i Budvu.

- Za goste je spremno 50 soba na ostrvu i osam u Vili „Miločer“, čiji enterijer je potpuno izmenjen i u savršenom je skladu sa spoljnim izgledom poluostrva gde ništa nije menjano - rekao je Bruk.

- Cene noćenja kreću se od 900 evra u najskromnijem apartmanu do 3.500 u nekadašnjoj „Vili 118“. U junu otvaramo i veliki SPA centar, čime će biti okončani svi radovi na zakupljenim objektima.

Narednih nedelja i meseci stizaće gosti iz SAD, koji će biti i najbrojniji. Iza njih se očekuju turisti iz Velike Britanije i Rusije. Biće posetilaca iz Brazila, ali i iz drugih krajeva sveta. Sve do 1. novembra, kada „Svetac“ zatvara svoje škure.

Na pitanja hoće li Kinezi preuzeti zakup Svetog Stefana, o čemu se spekuliše, i kada će započeti obnova hotela „Kraljičina plaža“, predstavnik zakupca „Adrijatik propertisa“, koga je angažovao singapurski „Aman rizorts“, s kojim je sklopljen ugovor o zakupu, rekao je da o tome nema nikakvih informacija.

Vlada Crne Gorte, koja je većinski vlasnik HG „Budvanska rivijera“, koja je ustupila „Sveca“ i Vilu „Miločer“ strancima, produžila je zakup sa 30 na 42 godine i smanjila kiriju sa 1,6 miliona evra godišnje, na 1,12 miliona.

Dug prema zaposlenima

U hotelima kojima gazduje „Adrijatik propertiz“ (grčka firma) letos će biti zaposleno 350 radnika. Čak njih 90 odsto je iz Crne Gore. Zbog finansijskih problema zakupca još uvek kasne isplate delu zaposlenih, koji su nedavno zbog toga protestovali. Dug će, kako je obećao Kevin Bruk, uskoro biti izmiren.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik