Imovina dobrovoljnih penzijskih fondova 18 milijardi

Bez autora
Oct 02 2013

Imovina dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji na kraju drugog kvartala ove godine iznosila je preko 18 milijardi dinara. Imovina dobrovoljnih penzijskih fondova je na kraju drugog kvartala bila za 5,8 odsto veća nego u prethodnom tromesečju, dok rast za poslednju godinu dana iznosi 27 odsto. Rast neto imovine u drugom tromesečju 2013. potiče od uplata sredstava u fondove i prinosa koji su fondovi ostvarili od ulaganja. Na individualne račune članova uplaćeno je 676,6 miliona dinara, a ukupne uplate članova po odbitku naknade pri uplati u ovom periodu iznosile su 661,9 miliona dinara. Članovi su po osnovu isplata u toku drugog tromesečja povukli 254,9 miliona dinara, dok je ukupan iznos naknada koji su društva naplatila u tom periodu 102,1 milion dinara.

Imovina dobrovoljnih penzijskih fondova 18 milijardiImovina dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji na kraju drugog kvartala ove godine iznosila je preko 18 milijardi dinara, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Kako se navodi na sajtu www.nbs.rs, imovina dobrovoljnih penzijskih fondova je na kraju drugog kvartala bila za 5,8 odsto veća nego u prethodnom tromesečju, dok rast za poslednju godinu dana iznosi 27 odsto.

Rast neto imovine u drugom tromesečju 2013. potiče od uplata sredstava u fondove i prinosa koji su fondovi ostvarili od ulaganja.

Na individualne račune članova uplaćeno je 676,6 miliona dinara, a ukupne uplate članova po odbitku naknade pri uplati u ovom periodu iznosile su 661,9 miliona dinara.

Članovi su po osnovu isplata u toku drugog tromesečja povukli 254,9 miliona dinara, dok je ukupan iznos naknada koji su društva naplatila u tom periodu 102,1 milion dinara.

U Srbiji je polovinom ove godine poslovalo pet društava za upravljanje, koji upravljaju imovinom osam dobrovoljnih penzijskih fondova, tri kastodi banke i četiri banke posrednika.

Imovina tih penzijskih fondova neprekidno raste šest godina od kada postoje u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik