Konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija za oblasti socijalne i boračko-invalidske zaštite

Bez autora
Mar 18 2010

Sekretarijat za socijalnu zaštitu raspisao je konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija u 2010. godini za oblasti socijalne i boračko-invalidske zaštite, za šta je izdvojeno 26,53 miliona dinara. Cilj konkursa je da se podrže projekti koji predstavljaju inovacije ili unapređenje postojećih usluga u sistemu socijalne zaštite posebno otvorenih vaninstitucionalnih oblika ili da utiču na veći obuhvat korisnika u postojećem sistemu socijalne zaštite. Na konkursu mogu da učestvuju društvene i nevladine organizacije koje su registrovane i imaju delatnost na području Beograda najmanje tri godine. Projektna dokumentacija se podnosi do 30. marta.

Konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija za oblasti socijalne i boračko-invalidske zaštiteSekretarijat za socijalnu zaštitu raspisao je konkurs za finansiranje projekata društvenih i nevladinih organizacija u 2010. godini za oblasti socijalne i boračko-invalidske zaštite, za šta je izdvojeno 26.539.000 dinara.

Cilj konkursa je da se podrže projekti koji predstavljaju inovacije ili unapređenje postojećih usluga u sistemu socijalne zaštite posebno otvorenih vaninstitucionalnih oblika ili da utiču na veći obuhvat korisnika u postojećem sistemu socijalne zaštite.

Na konkursu mogu da učestvuju društvene i nevladine organizacije koje su registrovane i imaju delatnost na području Beograda najmanje tri godine. Projektna dokumentacija se podnosi do 30. marta.

Prošle godine finansirana su 63 projekta iz oblasti socijalne i boračko-invalidske zaštite u ukupnom iznosu od 18,50 miliona dinara. Prednost su imali projekti koji su usmereni na zaštitu posebno rizičnih i marginalizovanih socijalnih grupa koje do sada nisu  obuhvaćene sistemom socijalne zaštite, a to su starije i osobe sa invaliditetom, siromašna, marginalizovana i deca bez roditeljskog staranja, kao i deca i mladi sa problemima u društvenom ponašanju, žrtve nasilja i drugi. Tako će biti i ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik