„Kraun plaza” – centar kongresnog turizma

Bez autora
Apr 22 2013

Na hotelskoj mapi Beograda do kraja godine umesto „Kontinentala” biće ucrtana „Kraun plaza”. Obnovljeni hotel sa pet zvezdica, posle prvog temeljnog renoviranja za 35 godina, moći će da primi više od 600 gostiju. Njima će na raspolaganju biti sedam kongresnih sala, 416 soba, tri restorana, spa i fitnes centar, kafić... Za osam meseci koliko već traje obnova objekta u Novom Beogradu, završena je prva soba uzorak opremljena po standardima brenda „Kraun plaza” koji je deo „Interkontinentalove” grupe. To je klub soba od 26 kvadrata koja ima parket umesto itisona, klizna vrata na kupatilu, ozvučenje u hodniku i kupatilu, brzi i vajrles internet, led televizor, medijski priključak za sve tehničke aparate odakle se slika prenosi na TV. Naravno i mini bar, sef... Tako će biti opremljene sve sobe tog tipa kojih je u hotelu 102.

„Kraun plaza” – centar kongresnog turizmaNa hotelskoj mapi Beograda do kraja godine umesto „Kontinentala” biće ucrtana „Kraun plaza”.

Obnovljeni hotel sa pet zvezdica, posle prvog temeljnog renoviranja za 35 godina, moći će da primi više od 600 gostiju. Njima će na raspolaganju biti sedam kongresnih sala, 416 soba, tri restorana, spa i fitnes centar, kafić... Za osam meseci koliko već traje obnova objekta u Novom Beogradu, završena je prva soba uzorak opremljena po standardima brenda „Kraun plaza” koji je deo „Interkontinentalove” grupe.

– To je klub soba od 26 kvadrata koja ima parket umesto itisona, klizna vrata na kupatilu, ozvučenje u hodniku i kupatilu, brzi i vajrles internet, led televizor, medijski priključak za sve tehničke aparate odakle se slika prenosi na TV. Naravno i mini bar, sef... Tako će biti opremljene sve sobe tog tipa kojih je u hotelu 102 – kaže Živorad Vasić, direktor hotela i poslovnih prostora „Delta holdinga” koji je „Kontinental” kupio u paketu sa još dva objekta u komšiluku za 150 miliona evra.

Najteži deo posla, postavljanje fasade od troslojnog stakla koje će da štedi energiju, ugradnja novih sistema za ventilaciju, klimatizaciju, zamena električnih instalacija, pregrađivanje soba, okončan je. Slede fini radovi poput postavljanja parketa, keramičkih pločica, sanitarija.

Na gradilištu je angažovano 500 radnika koji bi sve poslove trebalo da završe do kraja oktobra. Površina hotela sa osam spratova ostaje ista – 37.000 kvadrata ali je prostor sada drugačije organizovan.

U prizemlju će biti recepcija, kafe bar, luksuzni restoran na mestu nekadašnjeg kazina, tri lokala, tehničke prostorije i ulaz u spa centar. Sobe su raspoređene od prvog do osmog sprata, a umesto nekadašnja dva predsednička apartmana, „Kraun plaza” će imati jedan od 210 kvadrata. Mezanin je rezervisan za salon zatvorenog tipa i sedam kongresnih.

– Cilj nam je da postanemo kongresni hotel, a njegova prednost je u tome što je povezan sa „Sava centrom”. Uz smeštajne kapacitete „Hajata” i „Holidej ina” Novi Beograd će moći da bude domaćin velikih svetskih kongresa i da odjednom ugosti više od 2.000 ljudi. Ciljna grupa su nam i veliki sportski timovi ali i turisti koji dolaze u posetu Beogradu – kaže Vasić.

Jedan od glavnih kuvara ostaće priznati mag Stambol Geštamov. Njemu će pomagati i kolega sa mišelin zvezdicom koju još nijedan restoran u Srbiji nema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik