Kuće za odmor u Hercegovini postale pravi hit

Bez autora
May 09 2021

Nakon što su lani, tokom turističke sezone, kuće za odmor u Hercegovini, posebno u okolici Mostara, bile pravi hit za domaće turiste, posljednjih mjeseci se događa svojevrsna ekspanzija gradnje takvih objekata s neizostavnim bazenom, ali i velikim okućnicama.

Potvrđuju to i u Turističkoj zajednici (TZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u kojoj nemaju podatke o tome koliko je na području HNK, uopće, takvih kuća.

Nisu iznenađeni, kažu nam, time da je sve više onih koji se odlučuju na takve investicije, jer je, pojašnjavaju, činjenica da su u vremenu krize uzrokovane pandemijom koronavirusa prilično dobro prošli vlasnici vila i kuća za odmor.

– Definitivno se sve više grade takve kuće i vile i nije, kao do sada, uglavnom uz rijeke. Znamo da je lani bila jagma za takvim objektima i, evo, pandemija je postavila neke nove trendove kada je riječ o iznajmljivanju. Sjetimo se lanjskog "lockdowna", mnogi su za odmor sa svojim porodicama birali izoliranost i privatnost, ali, prije svega, sigurnost koju su im takvi objekti pružali, kazao je Ramiz Bašić, viši stručni saradnik u TZ HNK.

Kuće za odmor, odnosno, vile s bazenima nisu nepoznanica u turističkoj ponudi skoro cijele Hercegovine, ali su do pandemije koronavirusa takvi objekti bili rezervirani za goste dubljeg džepa.

Brojni iznajmljivači su u svojoj ponudi imali razne sadržaje i za najzahtjevnije goste, a sada se većina njih okrenula domaćim turistima s djecom.

– Turizam i diše zahvaljujući domaćim gostima, koji sa svakim sunčanim vikendom žele odmor i bijeg od zime i crnih brojki. Nekako svi vjerujemo da će ova sezona biti bolja od lanjske, ali i da će nam u većem broju ove godine doći inozemnih gostiju, ali i naše dijaspore, istakao je Bašić, piše Avaz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik