LG Electronics počinje sa prodajom OLED televizora

Bez autora
Jan 23 2013

LG Electronics je počeo sa prodajom OLED (Organic Light Emitting Diode) televizora u Južnoj Koreji, i na taj način postao prva kompanija na svetu koja je na tržište izbacila modele sa ovom naprednom tehnologijom. Model 55EM9700 će na odabranim tržištima širom sveta biti dostupan u narednim nedeljama, dok će korisnici u Srbiji moći da se uvere u njegove neverovatne karakteristike u drugoj polovini 2013. godine. Kao prva kompanija koja je objavila dostupnost modela koji koriste ovu naprednu tehnologiju, LG planira da zauzeme vodeće mesto na tržištu OLED televizora, koje će prema predviđanjima agencije DisplaySearch imati 7,2 miliona jedinica do 2016. godine. Televizor je tanak neverovatanih 4 milimetra i sa težinom od samo 10 kilograma izuzetno je lagan.

LG Electronics počinje sa prodajom OLED televizoraLG Electronics je počeo sa prodajom OLED (Organic Light Emitting Diode) televizora u Južnoj Koreji, i na taj način postao prva kompanija na svetu koja je na tržište izbacila modele sa ovom naprednom tehnologijom.

Model 55EM9700 će na odabranim tržištima širom sveta biti dostupan u narednim nedeljama, dok će korisnici u Srbiji moći da se uvere u njegove neverovatne karakteristike u drugoj polovini 2013. godine. Kao prva kompanija koja je objavila dostupnost modela koji koriste ovu naprednu tehnologiju, LG planira da zauzeme vodeće mesto na tržištu OLED televizora, koje će prema predviđanjima agencije DisplaySearch imati 7,2 miliona jedinica do 2016. godine.

"Izuzetno smo ponosni što na početku godine počinjemo sa prodajom OLED televizora jer verujemo da ova tehnologija otvara jednu sasvim novu eru u oblasti kućne zabave", izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

"Od proizvodnje televizora u boji pre 60 godina, nije bilo značajnijeg trenutka u ovoj oblasti do pojave OLED tehnologije. Kada prvi pogledate sliku na OLED televizoru, jednostavno ćete ostati bez reči".

Televizor je tanak neverovatanih 4 milimetra i sa težinom od samo 10 kilograma izuzetno je lagan. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima i na većini ekrana koji se danas proizvode. Ovaj ekran donosi sliku bez preklapanja boja ili gubljenja kontrasta, bez obzira na osvetlenje u prostoriji ili ugao gledanja.

Kvalitet LG OLED televizora je prepoznat i od strane najuticajnih institucija i udruženja iz oblasti potrošačke elektronike, tako da je u prethodnom periodu nagrađen sa CES, IDEA i EISA priznanjima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik