Matić otvorila trku svetskog moto šampionata na Zlatiboru

Bez autora
May 18 2022

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić otvorila je danas na Zlatiboru "XROSS Hard Enduro reli", trku svetskog moto šampionata, koji se održava od 18. do 21. maja na Zlatiboru, Mokroj gori i Tari, u okviru FIM Svetskog Hard Enduro šampionata.

Matić je navela da je ministarstvo na čijem je čelu doprinelo da budemo domaćini svetskog moto šampionata, izrazivši uverenje da ovakav vid takmičenja doprinosi porastu ne samo turističkog potencijala Zlatibora, Tare i Mokre gore, već i većem interesovanju za aktivni odmor.

Ona je istakla da je Zlatibor od početka godine oborio rekorde u posećenosti u odnosu na prošlu godinu, i to sa više od 100.000 gostiju i 300.000 noćenja, a da će događaji kao Hard Enduro šampionat samo doprineti povećanoj pažnji pre svega stranih gostiju.

Danas je ovde 150 učesnika iz 23 zemlje, tu je čitava logistika i organizacija. Ovakvi događaji podstiču razvoj turističkog potencijala, promovišu našu zemlju i doprinose ukupnom ekonomskom razvoju, poručila je ministarka.

Hard Enduro Reli je prva trka svetskog moto šampionata koja se vozi u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik