Na Zlatiboru zatvoreno 60 odsto hotela

Bez autora
Mar 23 2020

Opasnost od širenja korona virusa, kao i mere koje je država preduzela uvođenjem vanrednog stanja, zaustavili su turističku privredu na Zlatiboru.

Zlatibor je pust, prazni su kafići i drugi ugostiteljski objekti kojima je ograničeno radno vreme i broj gostiju. Mnogi su otkazali aranžmane, zatvaraju se hoteli, otkazani su kongresi i seminari, a turistički radnici procenjuju štete.

„Na Zlatiboru su trenutno oni koji imaju svoje apartmane, kao i oni koji borave u apartmanima svojih prijatelja i rođaka, a koji su došli iz drugih mesta Srbije kako bi pronašli sigurnost u sadašnjem trenutku. Međutim, to se svakako ne može nazvati turizmom“, kazao je za Danas Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Ivan Jevremović, direktor hotela Mona na Zlatiboru i predstavnik Udruženja hotelijera, kazao je da je od uvođenja vanrednog stanja oko 60 odsto hotela na toj planini zatvoreno i procenio da će se taj trend nastaviti.

„Pretpostavljam da će u svi, u jednom trenutku, biti prinuđeni da to urade. Gubici su ogromni i po hotelu se kreću od 250.000 evra i više“, kazao je Jevremović za užički portal Zoomue.

On je dodao da su hotelijeri uputili molbu čajetinskoj opštini da im odloži plaćanje poreza na imovinu, ukine plaćanje komunalnih usluga i da im se omoguće krediti za likvidnost, a da lokalna samouprava preuzme plaćanje kamata, kako bi zajedno prevazišli krizu.

„Privrednici trpe ogromnu štetu i videćemo kako će se situacija odvijati. Trudimo se da im izađemo u susret koliko možemo u ovim teškim izazovima, koji će se sigurno kasnije manifestovati na standard građana i ekonomsku situaciju“, kazao je Milan Stamatović, predsednik te opštine.

Ocenite tekst
Komentari
  • Gradjanin

    Mar 24 2020
    Neto dobitak Mona Hotel Managementa, čiji je ovaj Hotel deo je 70.900,000din za 2018.god (oko 590.000Eur).
    Iz dobiti da pokriju gubitak...kakva opština!
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik