Netflix premašio 200 milijuna pretplatnika

Bez autora
Jan 20 2021

Američki medijski div Netflix izvijestio je da je na kraju 2020. godine premašio 200 milijuna pretplatnika i povećao prihode za petinu u četvrtom tromjesečju budući da je velik broj ljudi u pandemiji kratio vrijeme pred ekranima.

Samo od listopada do prosinca Netflix je upisao 8,5 milijuna novih klijenata koji plaćaju streaming zahvaljujući odličnom odjeku tv serija "Damin gambit" i "Bridgerton", novoj sezoni "Krune" i filma "The Midnight Sky".

Time se broj pretplatnika pionira streaminga na kraju 2020. popeo na 203,7 milijuna, u čemu su važnu ulogu odigrale i mjere zaključavanja zbog pandemije koronavirusa, koje su ljude zadržale kod kuće i prikovale ih za ekrane.

Netflix želi još više proširiti bazu pretplatnika u 2021., ali ni konkurencija ne sjedi prekriženih ruku - Walt Disney je u prosincu 2020. predstavio novi program Disney +, a Warner Brosov AT&T planira od ove godine sve filmove slati ravno na kanal HBO Max i u kino dvorane.

"Veliki rast streaminga zabavnih programa naveo je naše konkurente poput Disneya, WarnerMedije i Discoveryja da nam pokušaju konkurirati uvođenjem novina", naveo je Netflix u priopćenju.

"To je djelomično razlog zašto smo tako brzo reagirali", objašnjavaju u Netflixu, ukazujući na nove naslove i širenje poslovanja na više zemalja.

Procjenjuju da će u prva tri mjeseca ove godine upisati šest milijuna novih pretplatnika.

Prihodi su im u zadnja tri mjeseca 2020. poskočili 21,3 posto, na 6,64 milijarde dolara. Neto dobit pala mu je 7,7 posto, na 542,2 milijuna dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik