Ogroman pad prihoda Trampovih hotela

Bez autora
Jan 24 2021

Prihodi najpoznatijih hotela bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa pali su prošle godine, kada je pandemija virusa korona snažno pogodila privredu, pokazuje finansijski izvještaj objavljen u srijedu, posljednjeg dana njegovog mandata.

Trampov "International Hotel" u Vašingtonu je zaradio 15.1 milion dolara u 2020. i u prve tri sedmice 2021. godine, pokazuje Trampov izvještaje. To je 62.7 odsto manje nego 2019.

Slično je i s Trampovim nekretninama u Las Vegasu kojima je prihod pao 60.5 odsto na 9.2 miliona i s njegovim golf igralištem na Floridi, T"rump National Doralom" čiji su prihodi za 42.7 odsto manji i iznose 44.2 miliona dolara.

Mar-a-Lago u plusu

Rijetka svjetla tačka je Trampov klub Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi, gdje će živjeti nakon što je otišao iz Vašingtona. Prihodi tog resorta, u kojem je Tramp povremeno primao političke saveznike i strane uzvanike, skočili su prošle godine 13 odsto na 24.2 miliona dolara.

Redovan finansijski izvještaj koji je Tramp morao ispuniti nudi jedan od najpotpunijih uvida u finansije nekretninskog milijardera koji je uporno odbijao da objavi svoje poreske prijave, uprkos tome što je to bila uobičajena praksa ranijih predsjednika.

Mora vratiti pet kredita

U izvještaju na 79 stranica navedene su pojedinosti od udjela u kompanijama do toga koliko je novca primio kao član Screen Actors Guilda, udruženja filmskih i televizijskih radnika i izvođača. Ono uključuje i poklone koje je Tramp dobio kao predsjednik, među njima pojas Ultimate Fight prvenstva vrijedan 650 dolara koji je dobio od Kolbija Kovingtona, borca i Trampovog pristalice.

Izvještaj sadrži i obaveze Trampovih kompanija, uključujući pet kredita od kojih je svaki vrijedan najmanje 50 miliona dolara. Većina njih dospijeva u iduće četiri godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik