Opelove četiri svetske premijere u Moskvi

Bez autora
Aug 28 2012

Opel prvi put ima svetsku premijeru u Rusiji. Na moskovskom Međunarodnom Auto Salonu, koji će se održati od 29. avgusta do 9. septembra, predstavljanje potpuno nove četvorovratne Astre sedan je neprikosnoveni vrhunac Opelovog izlaganja. Opelov štand će biti mesto gde posetioci mogu videti još dve svetske premijere. Prvi put će biti predstavljene petovratna Astra i Astra Sports Tourer sa modifikovanim i svežim dizajnom i detaljima. Pored toga, tu je i svetska premijera nove generacije benzinskih motora. Na Auto Salonu se očekuje više od milion posetilaca. Oni će imati priliku da vide još dve premijere na ruskom tržištu: Astra OPC sa motorom od 206 kw/280 ks i Mokka sa kojom Opel ulazi u SUV-B segment kao prvi nemački proizvođač.

Opelove četiri svetske premijere u MoskviOpel prvi put ima svetsku premijeru u Rusiji. Na moskovskom Međunarodnom Auto Salonu, koji će se održati od 29. avgusta do 9. septembra, predstavljanje potpuno nove četvorovratne Astre sedan je neprikosnoveni vrhunac Opelovog izlaganja.

Opelov štand će biti mesto gde posetioci mogu videti još dve svetske premijere. Prvi put će biti predstavljene petovratna Astra i Astra Sports Tourer sa modifikovanim i svežim dizajnom i detaljima. Pored toga, tu je i svetska premijera nove generacije benzinskih motora.

Na Auto Salonu se očekuje više od milion posetilaca. Oni će imati priliku da vide još dve premijere na ruskom tržištu: Astra OPC sa motorom od 206 kw/280 ks i Mokka sa kojom Opel ulazi u SUV-B segment kao prvi nemački proizvođač.

Astra sedan kao ključna komponenta strategije rasta

Sa svojim sportskim i elegantnim dizajnom, nova Astra sedan donosi nove elemente u segment kompaktnih četvorovratnih automobila. Kao i sve Astre, sedan nudi visok nivo tehnologije i izuzetnog kvaliteta.

Nova Astra nočbek je važan deo proizvodne ofanzive i igra ključnu ulogu u Opelovoj strategiji rasta. To je moderna, pristupačnija alternativa mnogim četvorovratnim sedan verzijama u segmentu srednje veličine, pa se ovde vidi značajan potencijal za rast ne samo na ruskom tržištu, već i na mnogim evropskim.

Sedan je važan dodatak raznovrsnoj Astra porodici, koja sada nudi nove motore i sisteme pomoći vozaču u kombinaciji sa svežim, sportskim dizajnom. Sa svojim elegantnim izgledom, tipičnim Astrinim kvalitetima i velikim nizom tehnoloških dodataka - neki su jedinstveni, neki su neuobičajeni za segment - Opelov novi kompaktni četvorovratni nočbek (dužina/širina/visina: 4.658/1.814/1.476 mm) namenjen je korisnicima sa visokim očekivanjima. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.685 mm,  što pruža mnogo prostora u kabini. Odvojeni prtljažnik nudi 460 litara zapremine - 90 litara više nego petorovratni model. Sa zadnjim sedištem na rasklapanje u razmeri 60:40, zapremina prtljažnika se može povećati do maksimalnih 1.010 litara.

Opel obnavlja svoj asortiman motora

Opel je najavio da u potpunosti obnavlja svoj asortiman motora, a prva faza tog plana upravo počinje. Tri sasvim nove porodice motora su u pripremi. Benzinski turbo četvorocilindrični sa zapreminom od 1598 cc, centralnim direktnim ubrizgavanjem i Start/Stop tehnologijom je prvi takav motor koji će biti predstavljen na premijeri u Moskvi.

Novi SIDI (spark ignition direct injection - paljenje pomoću svećica sa direktnim ubrizgavanjem) ECOTEC motor obezbeđuje izuzetno visok maksimalni obrtni momenat, do 300 Nm. Početak proizvodnje je zakazan za kraj godine, a očekuje se da Rusija bude jedno od njegovih najvećih tržišta.

Velika prilika za novu Astru na ruskom tržištu

Rusija je od velikog značaja za Opel. Posle Nemačke, ovo je trenutno drugo najveće tržište automobila u Evropi, a prošle godine je ovde prodato oko 70.000 Opelovih vozila. Prema predviđanjima očekuje se da Rusija postane glavno evropsko tržište sa do 3,4 miliona ukupno prodatih vozila u 2014.

Potencijal za rast je visok zbog činjenice da je trenutno prosečan broj automobila po glavi stanovnika još uvek nizak. Na primer, Rusija ima upola manje vozila na 1.000 stanovnika nego Nemačka. Više od polovine svih automobila na ruskim putevima je starije od deset godina. Na ovom brzorastućem tržištu je velika tražnja za četvorovratnim sedan modelima i SUV vozilima. Više od 60 posto svih prodatih sedan modela u Evropi, proda se upravo u Rusiji.

Prošle godine se na ovom tržištu, u segmentu kompaktnih vozila, 51 odsto kupaca opredelilo za nočbek verziju. Obzirom da je Rusija, nakon Nemačke i Velike Britanije, treće najveće evropsko tržište za Astru, Auto Salon u Moskvi je prirodan Opelov izbor za svetsku premijeru potpuno novog sedana kao i petovratne Sports Tourer varijante u novoj Astra porodici.

Astra je ubedljivo najuspešniji Opelov model u Rusiji. U prvoj polovini 2012. godine, uspela je da poveća udeo u kompaktnom segmentu sa 4,4 na šest posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik