Qoros GQ3 - nova kineska limuzina

Bez autora
Dec 23 2012

Novi kineski proizvođač automobila objavio je prve rendere sedana GQ3 koji će imati svetsku premijeru na auto-salonu u Ženevi, u martu 2013. godine. Reč je o nedavno najavljenom, prvom serijskom modelu kompanije Qoros, koji će u Kini početi da se prodaje u drugoj polovini 2013, da bi pred kraj iste godine stigao i u Evropu. Qoros GQ3 je kompaktna limuzina dužine oko 4,7 m, a zasluge za izgled ovog automobila pripadaju Gertu Volkeru Hildebrandu i njegovom timu dizajnera iz Minhena i Šangaja. Kinezi za sada nisu saopštili tehničke detalje ovog automobila, ali ističu da je reč o vozilu koje sa širinom od 1.839 mm predstavlja jedan od najširih modela u svojoj klasi, dok njegova konstrukcija omogućava instaliranje točkova prečnika do 19 inča. Qoros GQ3 ima elegantnu siluetu klasične limuzine, sa srazmerno velikim međuosovinskim rastojanjem i malim prepustima karoserije iza prednjih i zadnjih točkova.

Qoros GQ3 - nova kineska limuzinaNovi kineski proizvođač automobila objavio je prve rendere sedana GQ3 koji će imati svetsku premijeru na auto-salonu u Ženevi, u martu 2013. godine.

Reč je o nedavno najavljenom, prvom serijskom modelu kompanije Qoros, koji će u Kini početi da se prodaje u drugoj polovini 2013, da bi pred kraj iste godine stigao i u Evropu.

Qoros GQ3 je kompaktna limuzina dužine oko 4,7 m, a zasluge za izgled ovog automobila pripadaju Gertu Volkeru Hildebrandu i njegovom timu dizajnera iz Minhena i Šangaja.

Kinezi za sada nisu saopštili tehničke detalje ovog automobila, ali ističu da je reč o vozilu koje sa širinom od 1.839 mm predstavlja jedan od najširih modela u svojoj klasi, dok njegova konstrukcija omogućava instaliranje točkova prečnika do 19 inča.

Qoros GQ3 ima elegantnu siluetu klasične limuzine, sa srazmerno velikim međuosovinskim rastojanjem i malim prepustima karoserije iza prednjih i zadnjih točkova.

Automobil će u okviru multimedijalnog sistema standardno biti opremljen 8 inčnim centralno postavljenim ekranom osetljivim na dodir. Alu felne takođe će biti deo standardnog paketa opreme.

Osnovni bezbednosni sistemi u svim verzijama uključivaće prednje i bočne vazdušne jastuke, kao i vazdušne zavese. Qoros je prethodno saopštio da će svi modeli ove kompanije biti konstruisani tako da zadovolje najstrože EuroNCAP testove bezbednosti.

Podatke o motorima koji će pogoniti limuzinu GQ3 i njenu cenu, saopštićemo nakon što ih objavi kineski proizvođač.

Qoros GQ3 proizvodiće se u novoizgrađenoj fabrici te kompanije, u Kini. Trenutni kapacitet je 150.000 automobila godišnje, sa opcijom da se u budućnosti proširi na 450.000 jedinica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik