Radi samo preko telefona, a vodi firmu vrednu 143 milijarde dolara

Bez autora
Nov 27 2019

Izvršni direktor kompanije "Salesforce", Mark Beniof, izgradio je izuzetno uspešnu tehnološku kompaniju koja je u velikoj meri odgovorna za donošenje ideje o softveru kao servisu (SaaS) masama.

Njegov vodeći softver "Sales Cloud" koriste milioni prodajnih stručnjaka u više od 100.000 kompanija, uključujući i neke od najvećih kompanija na svijetu, piše "Investitor".

Ova kompanija ostvaruje godišnji prihod veći od 13 milijardi dolara i vredi približno 143 milijarde dolara.

Svake godine, hiljade korisnika "Salesforcea" prisustvuje godišnjoj konferenciji kompanije, koja se ove nedelje održava u San Francisku. Na ovogodišnjoj konferenciji Beniof je spomenuo nešto što je možda najfascinantnije u vezi sa tim kako vodi kompaniju.

Verovali ili ne, on sve radi sa svog telefona (iPhone-a). Naime, Beniof je u intervjuu sa izvršnim direktorom "Epla", Timom Kukom rekao da uopše ne poseduje računar.

"Telefon je zaista postao produžetak moje kancelarije. Gde god da se nalazim, ako imam telefon, mogu raditi", rekao je on.

Iako možda zvuči neverovatno da neko može upravljati kompanijom koja vredi 143 milijarde dolara sa svog telefona, to očigledno nije nemoguće.

Zapravo, Beniof nije jedini preduzetnik koji je priznao da mu je mobilni telefon najvažniji alat za posao. Izvršni direktor "Tvitera", Džel Dorsi svojevremeno je rekao da više ne koristi računar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik