Samsung predstavio prvi smartfon sa zakrivljenim displejom

Bez autora
Oct 09 2013

Samsung Electronics predstavio je Galaxy Round, prvi smart telefon na svetu sa zakrivljenim displejom, saopšteno je danas iz te kompanije. Elegantan i tanak, model Samsung Galaxy Round poseduje ful HD Super AMOLED displej od 5,7 inča, debljina mu je 7,9 milimetara, a težina 154 grama. Rezultat zakrivljenog dizajna je mogućnost korišćenja opcija kao što su Roll Effect koji omogućava lako proveravanje informacije kao što su datum, vreme, propušteni pozivi i baterija kada je ekran isključen, kao i funkciju Gravity Effect za stvaranje vizuelne interakcije sa ekranom naginjanjem uređaja. Opcija Bounce UX omogućava korisnicima da kontrolišu muziku - ako je displej uređaja Galaxy Round isključen dok muzički plejer radi, kratakim pritiskom na levu stranu uređaja, uređaj će ponovo odsvirati prethodnu pesmu dok će kratkim pritiskom na desnu stranu početi da svira sledeća pesma.

Samsung predstavio prvi smartfon sa zakrivljenim displejomSamsung Electronics predstavio je Galaxy Round, prvi smart telefon na svetu sa zakrivljenim displejom, saopšteno je danas iz te kompanije.

Elegantan i tanak, model Samsung Galaxy Round poseduje ful HD Super AMOLED displej od 5,7 inča, debljina mu je 7,9 milimetara, a težina 154 grama.

Rezultat zakrivljenog dizajna je mogućnost korišćenja opcija kao što su Roll Effect koji omogućava lako proveravanje informacije kao što su datum, vreme, propušteni pozivi i baterija kada je ekran isključen, kao i funkciju Gravity Effect za stvaranje vizuelne interakcije sa ekranom naginjanjem uređaja.

Opcija Bounce UX omogućava korisnicima da kontrolišu muziku - ako je displej uređaja Galaxy Round isključen dok muzički plejer radi, kratakim pritiskom na levu stranu uređaja, uređaj će ponovo odsvirati prethodnu pesmu dok će kratkim pritiskom na desnu stranu početi da svira sledeća pesma.

Što se tiče fotografija i video snimaka, opcija Side Mirror omogućava korisnicima da pristupe sadržaju albuma naginjanjem na levo i desno.

Veliki ekran uređaja pruža dodatne prednosti korisnicima - funkcije One-Hand Operation pružaju korisnicima najčešće korišćene funkcije upravljanja na preferiranu stranu ekrana uređaja.

Uređaj pruža veće mogućnosti multitaskinga pri čemu korisnici mogu u potpunosti da iskoriste veći ekran putem opcije Multi Window, koja omogućava korisnicima da otvore više od jedne aplikacije na ekranu, da koriste više različitih opcija jedne aplikacije istovremeno ili da lako razmenjuju sadržaje između aplikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik