Slovenci najbrojniji stranci u Beogradu

Bez autora
Jan 27 2014

Nakon učešća Turističke organizacije Beograda na kongresnoj berzi Conventa u Ljubljani, Društvo turističkih novinara, Fijet Slovenije, objavilo je članak pod naslovom "Slovenci najbrojniji stranci u Beogradu". Beograd je prošle godine posetilo 36.000 slovenačkih turista, što ih svrstava na prvo mesto stranih turista koji su obišli srpsku prestonicu i čineći Sloveniju bitnim tržištem. Iz tog razloga, Beograd je učestvovao kao ponuđač na poslovnoj berzi jugoistočne Evrope Conventa, a sledeće nedelje predstavlja svoju turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma Alpe Adria u Ljubljani. Beograd je prošle godine imao oko 10.000 učesnika kongresa po čemu je na 31. mestu u Evropi, a ove godine, kako se najavljuje iz Beograda, povećavaju se smeštajni kapaciteti i otvaraju novi hoteli.

Slovenci najbrojniji stranci u BeograduNakon učešća Turističke organizacije Beograda na kongresnoj berzi Conventa u Ljubljani, Društvo turističkih novinara, Fijet Slovenije, objavilo je članak pod naslovom "Slovenci najbrojniji stranci u Beogradu".

Beograd je, prema rečima Miodraga Popovića, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda, prošle godine posetilo 36.000 slovenačkih turista, što ih svrstava na prvo mesto stranih turista koji su obišli srpsku prestonicu i čineći Sloveniju bitnim tržištem. Iz tog razloga, Beograd je učestvovao kao ponuđač na poslovnoj berzi jugoistočne Evrope Conventa, a sledeće nedelje predstavlja svoju turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma Alpe Adria u Ljubljani.

Beograd je prošle godine imao oko 10.000 učesnika kongresa po čemu je na 31. mestu u Evropi, a ove godine, kako se najavljuje iz Beograda, povećavaju se smeštajni kapaciteti i otvaraju novi hoteli.

Među novostima koje nudi Beograd, Miodrag Popović je istakao posebne aranžmane u okviru City Break paketa, različite popuste za korisnike Belgrade City Card-a i aplikaciju Belgrade Talking koja prikazuje 50 znamenitosti Beograda.

Ove godine se u Beogradu i Srbiji obeležava 100 godina od početka Prvog Svetskog Rata. Kao turističku atrakciju, Turistička organizacija Beograda pripremila je austrougarski brod "Bodrog" iz kojeg su ispaljeni prvi hici na Beograd.

Po rečima ambasadora Srbije u Sloveniji, Aleksandra Radovanovića, važna je obostrana saradnja, pogotovo u oblasti turizma i kulture. Posebno je napomenuo značaj što je avio kompanija Air Srerbia obnovila letove između Beograda i Ljubljane i saradnju institucija od nacionalnog značaja u kulturi, kako između Srbije i Slovenije, tako i između samih gradova Beograda i Ljubljane.

Dodao je da Srbija i Slovenija imaju veoma veoma značajan položaj u regionu i puno potencijala na različitim poljima međusobne saradnje. Istakao je i mogućnosti za saradnju u oblasti turizma – zajedničke promotivne aktivnosti na stranim tržištima, saradnja u okviru projekta EU "Dunavksa strategija", kao i saradnju između Ljubljane i arheološkog nalazišta Viminacijum, u blizini Požarevca, u okviru projekta "Emona 2000".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik