Srpski snadbevači u francuskom “Auchan-u”

Bez autora
Oct 03 2013

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević predvodio je grupu privrednika iz 32 kompanije iz Srbije, koja je u Kijevu sa predstavnicima francuskog trgovinskog lanca “Auchan”, razmatrala mogućnost izvoza srpskih prehrambenih proizvoda i kućne hemije na tržište ove kompanije u zemljama Centralne i Istočne Evrope. Predstavnici 32 domaće kompanije koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih, prehrambenih, konditorskih proizvoda i kućne hemije predstavili su u sedištu “Auchan-a” za Centralnu i Istočnu Evropu asortiman i cene svojih proizvoda. Obe strane su izrazile očekivanja da će, nakon što predsatavnici “Auchan-a” razmotre ponude srpskih kompanija, do konkretne saradnje doći u veoma kratkom roku.

Srpski snadbevači u francuskom “Auchan-u”Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stevan Nikčević predvodio je grupu privrednika iz 32 kompanije iz Srbije, koja je u Kijevu sa predstavnicima francuskog trgovinskog lanca “Auchan”, razmatrala mogućnost izvoza srpskih prehrambenih proizvoda i kućne hemije na tržište ove kompanije u zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Predstavnici 32 domaće kompanije koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih, prehrambenih, konditorskih proizvoda i kućne hemije predstavili su u sedištu “Auchan-a” za Centralnu i Istočnu Evropu asortiman i cene svojih proizvoda. Obe strane su izrazile očekivanja da će, nakon što predsatavnici “Auchan-a” razmotre ponude srpskih kompanija, do konkretne saradnje doći u veoma kratkom roku.

Poseta delegacije srpskih privrednika sedištu kompanije “Auchan” za Centralnu i Istočnu Evropu u Kijevu, rezultat je dogovora koji je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić postigao sa rukovodstvom ove kompanije tokom juna meseca u Beogradu.

Kompanija “Auchan” je drugi po veličini maloprodajni lanac u Francuskoj i deseti u svetu, sa godišnjim prihodom od 47 milijardi evra i više od 300 hiljada zaposlenih. Ova kompanija koja posluje u 12 zemalja Zapadne, Centralne i Istočne Evrope i Azije, u svojoj ponudi ima 50 hiljada artikala i potpisane ugovore sa 1.500 snabdevača.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik