Stiže hrvatski "zeleni" gradski model

Bez autora
Jan 22 2013

Hrvatski električni automobil XD do kraja godine ulazi u serijsku proizvodnju. Cena će biti 50.000 evra. Hrvatska kompanija Dok-Ing Automotive napraviće do kraja januara prvi od pet testnih modela malog gradskog luksuznog električnog automobila "XD concept", u čiji je razvoj uloženo preko dva miliona evra. Prave ih za sopstvene potrebe, da izbruse detalje, potom sledi postupak za dobijanje dozvole, pa serijska proizvodnja koju planiraju da započnu do kraja godine. "XD concept" je luksuzan, brz, mali gradski automobil, napravljen od sofisticiranih materijala, i kao takav prvi je u svom rangu. Već imaju zainteresovane kupce, uprkos ceni automobila koja iznosi 50.000 evra. Automobil zagrebačke kompanije dugačak je svega 2,8 metara, ali ima dovoljno prostora za vozača, suvozača i putnika.

Stiže hrvatski "zeleni" gradski modelHrvatski električni automobil XD do kraja godine ulazi u serijsku proizvodnju. Cena će biti 50.000 evra.

Hrvatska kompanija Dok-Ing Automotive napraviće do kraja januara prvi od pet testnih modela malog gradskog luksuznog električnog automobila "XD concept", u čiji je razvoj uloženo preko dva miliona evra.

"Pravimo ih za sopstvene potrebe, da izbrusimo detalje, potom sledi postupak za dobijanje dozvole, pa serijska proizvodnja koju planiramo da započnemo do kraja godine", izjavio je generalni direktor kompanije Dok-Ing, Vjekoslav Majetić, a prenosi internet portal Poslovni dnevnik.

On je objasnio da je "XD concept" luksuzan, brz, mali gradski automobil, napravljen od sofisticiranih materijala, i kao takav prvi je u svom rangu.

Majetić je rekao da već imaju zainteresovane kupce, uprkos ceni automobila koja iznosi 50.000 evra.

Automobil zagrebačke kompanije dugačak je svega 2,8 metara, ali ima dovoljno prostora za vozača, suvozača i putnika. Konceptni XD uklapa se u viziju budućnosti mnogih svetskih proizvođača, poput "Renoa" i "Nisana", koji smatraju da će upravo struja biti sledeće glavno pogonsko gorivo automobila, a uz to je i potpuno ekološki podoban, pošto ne emituje štetne gasove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik