Stiže Opel Insignia Country Tourer sa prednjim pogonom

Bez autora
Jan 23 2014

Opel je objavio da će njegov kros-model, Insignia Country Tourer, biti dostupna i sa pogonom na prednje točkove. Automobil koji je predstavljen u leto 2013. do sada je mogao da se nabavi samo u verziji sa 4x4 pogonom. U verziji sa prednjim pogonom, ovaj robusni karavan srednje klase moći će da se upari i sa novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem koji proizvodi 125 kW/170 KS, kao i sa dvolitarskim turbo-dizel motorom sa 120 kW/163 KS. Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za "off-road" vozila sa štitnicima karoserije i šasije, a kojima nužno ne treba pogon na sve točkove, moći da odaberu verziju koja ima samo pogon na prednje točkove.

Stiže Opel Insignia Country Tourer sa prednjim pogonomOpel je objavio da će njegov kros-model, Insignia Country Tourer, biti dostupna i sa pogonom na prednje točkove. Automobil koji je predstavljen u leto 2013. do sada je mogao da se nabavi samo u verziji sa 4x4 pogonom.

U verziji sa prednjim pogonom, ovaj robusni karavan srednje klase moći će da se upari i sa novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora sa direktnim ubrizgavanjem koji proizvodi 125 kW/170 KS, kao i sa dvolitarskim turbo-dizel motorom sa 120 kW/163 KS.

Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za "off-road" vozila sa štitnicima karoserije i šasije, a kojima nužno ne treba pogon na sve točkove, moći da odaberu verziju koja ima samo pogon na prednje točkove.

Jedna od njenih prednosti je i smanjenje potrošnje goriva i CO2 emisije, naročito u verziji sa novim 1.6 ECOTEC motorom.

Što se tiče modela Insignia Country Tourer 2.0 CDTI, ovaj automobil uz pogon na prednje točkove, šestostepeni ručni menjač i tehnologiju Start/Stop troši 4,5 litre dizela na 100 km, što je oko 20% manje od verzije sa pogonom na sve točkove.

Emisija ugljen-dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2.0 CDTI nosilac oznake energetske učinkovitosti A+.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik