Turista ipak manje nego lane

Bez autora
Apr 22 2013

Proteklog vikenda na Budvanskoj rivijeri je registrovano 2.300 gostiju. Lane u isto vreme bilo ih je oko 3.500, što znači da "manjak" iznosi čak 34 odsto. Turistički poslenici "rivijere bisernih plaža" dalje beleže da je u hotelima smešteno nešto više od 2.000 turista, dok se ostali odmaraju u privatnim kućama i apartmanima. Još nisu otvoreni kampovi i odmarališta, kojih je sve manje ne samo u budvanskoj opštini. Na pitanje zbog čega je manje turista, kada je konačno april doneo lepe sunčane dane i šta je sa najavama bolje predsezone nego lane, niko nema odgovor. I ne želi da ga da. Turistički poslenici kažu da će već ove nedelje biti znatno drugačije. U Budvi se održava veliki prolećni karneval koji predstavlja "uvod" u sezonu, i prema rečima zaposlenih u Turističkoj organizaciji ove opštine, očekuje se dolazak većeg broja posetilaca.

Turista ipak manje nego laneProteklog vikenda na Budvanskoj rivijeri je registrovano 2.300 gostiju. Lane u isto vreme bilo ih je oko 3.500, što znači da "manjak" iznosi čak 34 odsto.

Turistički poslenici "rivijere bisernih plaža" dalje beleže da je u hotelima smešteno nešto više od 2.000 turista, dok se ostali odmaraju u privatnim kućama i apartmanima. Još nisu otvoreni kampovi i odmarališta, kojih je sve manje ne samo u budvanskoj opštini.

Na pitanje zbog čega je manje turista, kada je konačno april doneo lepe sunčane dane i šta je sa najavama bolje predsezone nego lane, niko nema odgovor. I ne želi da ga da.

Turistički poslenici kažu da će već ove nedelje biti znatno drugačije. U Budvi se održava veliki prolećni karneval koji predstavlja "uvod" u sezonu, i prema rečima zaposlenih u Turističkoj organizaciji ove opštine, očekuje se dolazak većeg broja posetilaca.

Ove nedelje biće otvoreno i najpoznatije crnogorsko letovalište - grad-hotel Sveti Stefan, a do 1. maja biće otvoreni i svi sezonski hoteli za koje, kako tvrde njihovi vlasnici, postoji veliko interesovanje.

 Manje se, međutim, priča o tome da ovo područje nije baš spremno dočekalo predsezonu. Nedeljama se od Bečića do Budve putovalo i po sat, u prašini raskopanih bulevara u koje su ugrađivane cevi za otpadne vode i u kolonama automobila, gušili su se i meštani i prvi turisti. Tek od proteklog vikenda kolona više nema, ali je ostala prašina. Sledi asfaltiranje raskopane saobraćajnice, pa će i ove nedelje, po svoj prilici, biti sporadičnih zastoja i nervoze.

Hotelijeri, a naročito zakupci plaža, tek su ovih dana dodali gas, kako bi počistili sa peskovitih žala otpad koje su nanele bujice tokom februarskih i martovskih obilnih kiša.U toku je čišćenje šetališta i postavljanje privremenih objekata. No, opšti je utisak da se mnogo toga moglo uraditi i pre druge polovine aprila, uprkos lošem vremenu.

I dok trenutnom posetom nisu zadovoljni ni hotelijeri, a još manje vlasnici privatnih apartmana, s evropskih turističkih berzi stižu nove najave "dobre sezone". Iz Ministarstva turizma poručuju da je na međunarodnom sajmu turizma i rekreacije (LATO 2013) u Varšavi iskazano veliko interesovanje za onim što Crna Gora nudi ove sezone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik