U automobilima više nije potrebna zimska oprema

Bez autora
Apr 16 2019

Bosanskohercegovački vozači od jučer više nisu zakonski obvezni posjedovati i koristiti zimsku opremu u svojim automobilima. Naime, kako zakon nalaže, svi vozači na teritoriju Bosne i Hercegovine od 15. studenoga do 15. travnja obvezni su posjedovati i koristiti zimsku opremu za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete. Kazne za neposjedovanje opreme su od 40 do 500 KM. I ove godine, kao i prethodnih, policijski službenici su provjeravali vozila, a nesavjesni vozači koji nisu posjedovali potrebnu opremu, te su tako ugrozili sebe i druge sudionike u prometu kažnjavani su prema zakonskoj odredbi. Dakle, od jučer je vrijeme za ljetne gume, a stare možete ostaviti u skladištu i to tako što ćete ih prije skidanja označiti prema pozicijama, potom ih skinuti i oprati te dobro obrisati, kako bi se spriječila korozija.

U automobilima više nije potrebna zimska opremaBosanskohercegovački vozači od jučer više nisu zakonski obvezni posjedovati i koristiti zimsku opremu u svojim automobilima.

Naime, kako zakon nalaže, svi vozači na teritoriju Bosne i Hercegovine od 15. studenoga do 15. travnja obvezni su posjedovati i koristiti zimsku opremu za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete.

Kazne za neposjedovanje opreme su od 40 do 500 KM. I ove godine, kao i prethodnih, policijski službenici su provjeravali vozila, a nesavjesni vozači koji nisu posjedovali potrebnu opremu, te su tako ugrozili sebe i druge sudionike u prometu kažnjavani su prema zakonskoj odredbi.

Dakle, od jučer je vrijeme za ljetne gume, a stare možete ostaviti u skladištu i to tako što ćete ih prije skidanja označiti prema pozicijama (prednje, zadnje), potom ih skinuti i oprati te dobro obrisati, kako bi se spriječila korozija. Također, preporučuje se vađenje zaglavljenih kamenčića i šljunka iz profila guma.

Ukoliko kupujete nove gume, cijena govori mnogo o njima, ali je vrijeme pokazalo da su one najskuplje zapravo i one najbolje, ali u biti trebate uskladiti namjenu automobila i gume da biste zadržali vozne osobine kakve je vaš automobil imao kada je izašao iz tvornice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik