U Stepi prodato preko 2.700 stanova

Bez autora
Feb 04 2013

U novom naselju Stepa Stepanović u Beogradu, gde se gradi 4.616 stanova, prodato je više od 2.700 stanova i već se uselilo oko 1.100 vlasnika. U tom voždovačkom naselju je završena izgradnja 21 objekta sa oko 2.200 stanova i očekuje se da do kraja juna bude sve gotovo i useljeno. Građevinski radovi na mestu bivše kasarne "Stepa Stepanović" počeli su u januaru 2011. godine. U naselju "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, od ukupno 707 stanova koji su u izgradnji, prodato je oko 250 stanova, rečeno je Tanjugu u Građevinskoj direkciji Srbije. U tom naselju useljavanje će početi krajem godine i da će najverovatnije trajati do februara ili marta 2014. Na toj lokaciji gradnja je počela prošlog leta, a prodaja stanova u julu.

U Stepi prodato preko 2.700 stanovaU novom naselju Stepa Stepanović u Beogradu, gde se gradi 4.616 stanova, prodato je više od 2.700 stanova i već se uselilo oko 1.100 vlasnika.

U tom voždovačkom naselju je završena izgradnja 21 objekta sa oko 2.200 stanova i očekuje se da do kraja juna bude sve gotovo i useljeno.

Građevinski radovi na mestu bivše kasarne "Stepa Stepanović" počeli su u januaru 2011. godine.

U naselju "Dr Ivan Ribar" na Novom Beogradu, od ukupno 707 stanova koji su u izgradnji, prodato je oko 250 stanova, rečeno je Tanjugu u Građevinskoj direkciji Srbije.

U Direkciji kažu da će u tom naselju useljavanje početi krajem godine i da će najverovatnije trajati do februara ili marta 2014. Na toj lokaciji gradnja je počela prošlog leta, a prodaja stanova u julu.

Oba projekta izgradnje stanova realizuju se na osnovu Zakona o pomoći građevinskoj industriji Srbije u uslovima krize. U naselju na Voždovcu, 21 odsto stanova je namenjeno rešavanju stambenog pitanja Vojske Srbije.

Stanovi se, inače, prodaju po ceni od 1.250 do 1.290 evra po stambenom kvadratu, sa PDV-om, a mogu da se kupe gotovinski i putem svih vrsta kredita, uključujući i subvencionisane.

Naselje u ulici dr Ivana Ribara stanovi se prodaju po ceni od 1.290 evra sa PDV-om. Ukoliko kupac prvi put kupuje stan odnosno nema nepokretnost u vlasništvu, ima pravo na povraćaj PDV-a od osam odsto.

Kupac stana je obavezan da u roku od sedam dana od potpisivanja ugovora uplati pet odsto kapare od ukupne vrednosti nekretnine, a ostatak ugovorene vrednosti sa rokom isplate od 30 dana za kupce koji budu gotovinski plaćali vrednost nepokretnosti ili 90 dana za kupce koji budu kupovali stan putem kredita.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik