Ugovoreno 75 novih direktnih investicija

Bez autora
Jul 23 2013

Vlade Srbije za godinu dana rada ugovorila je 75 novih direktnih investicija, koje će u naredne tri godine doneti više od 11.000 radnih mesta. Ta radna mesta rezultat su ugovorenih grinfild investicija u nove fabrike u ukupnoj vrednosti većoj od 400 miliona evra, koje će biti otvorene širom Srbije. Država je pomogla otvaranje tih novih radnih mesta. Srbija je sve te projekte pomogla sa negde skoro 80 miliona evra i suštinski bitno je da se taj novac koji država daje za otvaraje radnih mesta vrlo brzo vrati u budžet kroz poreze i doprinose. Jako je bitno da se broj investitora koji u ovom trenutku dolaze u Srbiju ne smanjuje.

Ugovoreno 75 novih direktnih investicijaVlade Srbije za godinu dana rada ugovorila je 75 novih direktnih investicija, koje će u naredne tri godine doneti više od 11.000 radnih mesta, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić.

Ljubić je agenciji Beta rekao da su ta radna mesta rezultat ugovorenih grinfild investicija u nove fabrike u ukupnoj vrednosti većoj od 400 miliona evra, koje će biti otvorene širom Srbije, ističući da je država pomogla otvaranje tih novih radnih mesta.

Srbija je sve te projekte pomogla sa negde skoro 80 miliona evra i suštinski bitno je da se taj novac koji država daje za otvaraje radnih mesta vrlo brzo vrati u budžet kroz poreze i doprinose, rekao je on.

Ljubić je istakao da je jako bitno da se broj investitora koji u ovom trenutku dolaze u Srbiju ne smanjuje.

Najveći broj investitora dolazi iz automobilske industrije i broj kompanija koje se bave tom delatnošću iz nedelje u nedelju se povećava, rekao je državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Srbije.

Pored Fijat-Krajsler grupe čija je fabrika u Kragujevcu, prema njegovim rečima, Srbija ima armiju od 150 kompanija koja se bave proizvodnjom auto komponenti, koje ne rade samo za Fijat, nego za sva velika svetska imena u automobilskoj industriji.

Ljubić je dodao da se rezultati tih investicija najbolje vide u rastu izvoza koji Srbija danas ostvaruje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik