Uštedite rentiranjem ski-opreme

Bez autora
Nov 08 2011

Ko voli skijanje i ima kontakt sa planinom trebalo bi da zatraži savet iskusnog skijaša pri izboru adekvatne opreme, savetuju stručnjaci. Za kupovinu nove opreme treba izdvojiti oko 600 evra, a često se kupuje polovna oprema koja je 30 odsto jeftinija. Ko iznajmljuje, treba da računa da će za desetak dana za skije i cipele u proseku da plati oko 45 evra. U Ski-master servisu kažu da oni koji planiraju često da skijaju treba da kupe i svoju opremu jer svaka promena opreme pravi problem. Ne preporučuje se kupovina polovnih naočara i rukavica. Naočare su važne jer su na planini ultraljubičasti zraci razorniji nego na moru. Rukavice su bitne zbog hladnoće, ali i zato što štite od mogućih povreda. Pantalone i bluza treba da su otporne na vlagu i mogu se kupiti i polovne. Osnovna prednost rentiranja skija je čuvanje pošto ih je nezahvalno nositi.

Uštedite rentiranjem ski-opremeKo voli skijanje i ima kontakt sa planinom trebalo bi da zatraži savet iskusnog skijaša pri izboru adekvatne opreme, savetuju stručnjaci.

Za kupovinu nove opreme treba izdvojiti oko 600 evra, a često se kupuje polovna oprema koja je 30 odsto jeftinija. Ko iznajmljuje, treba da računa da će za desetak dana za skije i cipele u proseku da plati oko 45 evra.

U Ski-master servisu kažu da oni koji planiraju često da skijaju treba da kupe i svoju opremu jer svaka promena opreme pravi problem.

- Ne preporučujemo kupovinu polovnih naočara i rukavica. Naočare su važne jer su na planini ultraljubičasti zraci razorniji nego na moru. Rukavice su bitne zbog hladnoće, ali i zato što štite od mogućih povreda. Pantalone i bluza treba da su otporne na vlagu i mogu se kupiti i polovne - kažu u Ski-masteru.

Osnovna prednost rentiranja skija je čuvanje pošto ih je nezahvalno nositi, kaže Goran Milić, vlasnik rentala “Salto M”.

- U najam je uračunat i servis skija. U Srbiji servis u proseku košta od 13 do 17 evra, a na Alpima od 25 do 40. Prednost je i ta što jače skije mogu da se iznajme za manje pare. Skija koja košta 400 do 500 evra može da se iznajmljuje pet godina za oko 150 evra - kaže Milić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik