Usvojen Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi

Bez autora
Dec 13 2012

Vlada Republike Srbije usvojila je danas Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju kojim se na sistemski način uređuje ova oblast, propisuju vrste podsticaja, kao i uslovi za ostvarivanje prava na njihovo korišćenje. Nacrt zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju upućen je Narodnoj skupštini na usvajanje po hitnom postupku. Reč je o sistemskom i jednom od najvažnijih zakona, koji će u velikoj meri doprineti stabilnoj i predvidivoj poljoprivrednoj proizvodnji u narednom periodu. Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju stvoriće se stabilna, dugoročna i predvidiva poljoprivredna politika koja se neće menjati dva puta godišnje. Biće omogućene srednjoročne i dugoročne investicije u agraru, biće unapređena konkurentnost i uvedena jedinstvena evidenciju o podsticajima uz bolje planiranje budžetskih sredstava i viši nivo usaglašenosti sa propisima Evropske unije.

Usvojen Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvojuVlada Republike Srbije usvojila je danas Predlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju kojim se na sistemski način uređuje ova oblast, propisuju vrste podsticaja, kao i uslovi za ostvarivanje prava na njihovo korišćenje.

Nacrt zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju upućen je Narodnoj skupštini na usvajanje po hitnom postupku.

Ministar Goran Knežević ranije je izjavio da je reč o sistemskom i jednom od najvažnijih zakona, koji će u velikoj meri doprineti stabilnoj i predvidivoj poljoprivrednoj proizvodnji u narednom periodu. Zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju stvoriće se stabilna, dugoročna i predvidiva poljoprivredna politika koja se neće menjati dva puta godišnje, objasnio je ministar.

Prema rečima Kneževića, biće omogućene srednjoročne i dugoročne investicije u agraru, biće unapređena konkurentnost i uvedena jedinstvena evidenciju o podsticajima uz bolje planiranje budžetskih sredstava i viši nivo usaglašenosti sa propisima Evropske unije.

Zakon o podsticajima ima tačno utvrđenu dinamiku isplate subvencija, rekao je ministar i istakao da će one biti isplaćivane u rokovima, koji su optimalni da bi se ostvarili najveći mogući prinosi.

Sprovođenjem ovog zakona biće uspostavljen funkcionalan i transparentan mehanizam podsticaja u cilju unapređenja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik