Vozači u BiH ne mogu registrirati vozila, nestalo saobraćajnih dozvola

Bez autora
Oct 24 2021

Zbog problema u isporuci potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji (saobraćajne/prometne dozvole) u narednih nekoliko dana neće biti moguće registrirati vozila na području cijele Bosne i Hercegovine.

Na to su građane upozorili iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, istakavši kako se trenutno  može izvršiti samo produženje saobraćajnih dozvola kod korisnika koji u obrascu potvrde o registraciji imaju praznu rubriku za upisivanje datuma.

- Do navedene situacije je došlo zbog činjenice da Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) nije izvršeno u očekivanom roku dostavljanje obrasca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji od strane odabranog ponuđača u provedenom postupku javne nabavke s kojim Agencija ima potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji navedenih obrazaca, te ih nisu mogli proslijediti MUP-ovima-objasnili su iz MUP-a ZHK, pozvavši korisnike na strpljenje i razumijevanje.

Iz IDDEEA su, pak, naveli kako je zbog pandemije došlo do pomicanja rokova isporuke na tržištu repromaterijala, što je posljedično imalo i pomicanje planirane isporuke navedenih obrazaca za 15 dana.

Kako se u IDDEEA-i i organizacijskim jedinicama nadležnih tijela nalazi određena, manja količina obrazaca potvrde o vlasništvu vozila i potvrde o registraciji iz te Agencije su predložili da kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova, MUP RS i Vlada Distrikta Brčko, Odjel za javni registar izvrše procjenu zaprimljenih zahtjeva te da u svrhu prevladavanja problema među sobom izvrše preraspodjelu obrazaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik