Brodovi usidreni zbog nastavka štrajka

Bez autora
Sep 05 2018

Grčki putnički brodovi ostali su danas usidreni u lukama širom zemlje drugi dan zaredom zbog nastavka štrajka članova posada, koji traže povećanje plata i vraćanje prava zaposlenih poslije okončanja saradnje sa stranim kreditorima. Štrajk je organizovao sindikat pomorskih radnika PNO, a poremetio je planove putovanja hiljada turista u lukama i na ostrvima.Veoma sam ljut. Ne znam šta ću uraditi danas, izjavio je Simeon, ukrajinski turista koji je planirao da putuje na Krit, ali je morao da ostane u Solunu...

Grčki putnički brodovi ostali su danas usidreni u lukama širom zemlje drugi dan zaredom zbog nastavka štrajka članova posada, koji traže povećanje plata i vraćanje prava zaposlenih poslije okončanja saradnje sa stranim kreditorima.

Štrajk je organizovao sindikat pomorskih radnika PNO, a poremetio je planove putovanja hiljada turista u lukama i na ostrvima.

"Veoma sam ljut. Ne znam šta ću uraditi danas", izjavio je Simeon, ukrajinski turista koji je planirao da putuje na Krit, ali je morao da ostane u Solunu.

Štrajk je primorao mnoge kompanije za prevoz da preurede raspored planiranih plovidbi, a turiste da potraže alternativne načine da putuju u zemlji u kojoj turizam ima ključni značaj za posustalu ekonomiju.

Ove godine Grčku je posjetilo rekordnih 32 miliona turista, a saobraćaj u lukama naročito je intenzivan tokom ljeta, na vrhuncu turističke sezone.

Procjenjuje se da samo kroz luku Pirej godišnje prođe oko 20 miliona putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik