Čarter letovi puni, evo koje su top destinacije

Bez autora
Jun 10 2018

Letnja sezona čarter letova sa aerodroma 'Nikola Tesla' počela je krajem maja. Do početka oktobra 36 avio kompanija leteće na 63 redovne i 29 čarter destinacije To je rekao direktor Aerodroma ''Nikola Tesla'' Saša Vlaisavljević i ističe da se ovog leta očekuje rekordan broj putnika u čarter saobraćaju. Prema predviđanjima broj turista na čarter letovima biće za 20 odsto veći nego prošle sezone koja je, naveo je Vlaisavljević, bila najuspešnija u istoriji beogradskog aerodroma. Final four u košarci bio je uvod u letnju čarter sezonu sa rekordnih 100.000 putnika za šest dana. Čeka nas i Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji tokom kojeg očekujemo veći broj putnika, a da li će biti uvedene nove linije zavisiće i od rezultata naših fudbalera, kaže Vlaisavljević.

Čarter letovi puni, evo koje su top destinacijeLetnja sezona čarter letova sa aerodroma 'Nikola Tesla' počela je krajem maja. Do početka oktobra 36 avio kompanija leteće na 63 redovne i 29 čarter destinacije To je rekao direktor Aerodroma ''Nikola Tesla'' Saša Vlaisavljević i ističe da se ovog leta očekuje rekordan broj putnika u čarter saobraćaju.

Prema predviđanjima broj turista na čarter letovima biće za 20 odsto veći nego prošle sezone koja je, naveo je Vlaisavljević, bila najuspešnija u istoriji beogradskog aerodroma.

''Final four u košarci bio je uvod u letnju čarter sezonu sa rekordnih 100.000 putnika za šest dana. Čeka nas i Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji tokom kojeg očekujemo veći broj putnika, a da li će biti uvedene nove linije zavisiće i od rezultata naših fudbalera'', kaže Vlaisavljević za Tanjug.

Prema njegovim rečima najviše putnika tokom turističke sezone očekuje se na čarter letovima za Grčku, Španiju, Tursku i Italiju, kao i veći broj turista ka Egiptu i Tunisu koji su ponovi aktuelne turističke destinacije.

Vlaisavljević je dodao da turisti iz Srbije najviše letuju u Grčkoj zbog čega će se ove sezone čarter letovi obavljati ka 14 grčkih aerodroma, a najviše ka Kritu, Krfu i Rodosu.

''Kada je reč o Turskoj, ovog leta će kompanija ''Er Srbija'' prvi put povezati Banja Luku, odnosno Republiku Srpsku, sa Antalijom. Osim Antalije, u špicu sezone za naše tursite je veoma aktuelan i Bodrum'', rekao je Vlaisavljević.

Čarter letovi uspostavljeni su ka pet destinacija u Italiji - Algero, Kaljari, Katanija, Palermo i Lamecija Terme, a novina ove sezone je uvođenje leta za Sardiniju.

Za čarter saobraćaj sa aerodroma ''Nikola Tesla'' ka Španiji avio kompanijama biće na raspolaganju aerodromi u đironi, Barseloni i Palma de Majorki.

Vlaisavljević je istakao da se Egipat kao destinacija vraća ''na velika vrata'' i najavio da će tri egipatske čarter kompanije - Aviolet, Air Cairo i AlMasria - prevoziti turiste iz Beograda u Hurgadu.

Direktor aerodroma je napomenuo da je poboljšana i ponuda čarter letova ka Tunisu, te da je osim dva leta nedeljno za glavni grad, tunižanska nacionalna kompanija uvela je i let za Monastir.

Vlaisavljević primećuje da je ova godina karakteristična i po interesovanju inostranih turista za Beograd i Srbiju, a posebno iz Izraela i Irana.

Kako kaže, osim redovnih letova iz Tel Aviva, izraelske avio kompanije uvešće i seriju čartera iz Izmira, a tokom letnje sezone tri avio kompanije dovodiće iranske turiste u Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik