Isplaćeno 1,8 milijardi dinara pomoći autobuskim prevoznicima

Bez autora
Aug 03 2021

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je da su do danas isplaćene četiri rate subvencija za 654 autobuska prevoznika sa nešto manje od 7.000 registrovanih autobusa, u iznosu od približno 1,8 milijardi dinara.

Momirović je na sastanku sa predstavnicima licenciranih autobuskih prevoznika, kojima se dodeljuju bespovratna sredstva kao vid podrške zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom COVID-19, rekao da je na taj način sačuvano približno 13.000 radnih mesta.

Ministarstvo i Vlada su odlučnim potezima podržali autobuske prevoznike u prethodnom periodu. Jasno smo rekli da nećemo dozvoliti da propadnu samo pod jednim uslovom, a to je da oni čuvaju svoje kompanije i svoje zaposlene, ukazao je on.

Ministar je preneo da je tokom sastanka otvorena i diskusija o projektu „Otvoreni Balkan“, čiji je cilj potpuno slobodan promet ljudi i robe, brža komunikacija, kako bi, između ostalog, i naši autobuski prevoznici našli svoj interes, dodatno razvili svoje poslovanje i zaposlili što veći broj ljudi.

Predstavnici autobuskih prevoznika su istakli da u prethodnih 25 godina rada nisu imali ovako konstruktivan odnos i komunikaciju sa resornim ministarstvom kakvu imaju danas.

Oni su naglasili da bez jasnog stava ministra u vezi sa dodelom subvencija autobuskim prevoznicima i produktivnog odnosa sa državom, oni danas ne bi mogli da nastave sa radom.

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donet je kao vid podrške zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih pandemijom.

Ovim planom biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta, u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik