Istočni i južni krak Koridora 10 gotovi do iduće sezone

Bez autora
Jul 30 2017

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišli su večeras radove na istočnom kraku Koridora 10 na obilaznici oko Dimitrovgrada.Vučić je tom prilikom najavio da će istočni i južni krak Koridora 10 biti završeni do iduće sezone i istakao da će Srbija izgraditi i obnoviti autoputnu infrastrukturu. On je naveo da će radovi na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, biti završeni do kraja godine, izuzev tunela Bancarevo, gde će radovi potrajati nakon toga još tri do četiri meseca.

Istočni i južni krak Koridora 10 gotovi do iduće sezonePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišli su večeras radove na istočnom kraku Koridora 10 na obilaznici oko Dimitrovgrada.

Vučić je tom prilikom najavio da će istočni i južni krak Koridora 10 biti završeni do iduće sezone i istakao da će Srbija izgraditi i obnoviti autoputnu infrastrukturu.

On je naveo da će radovi na izgradnji obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10, biti završeni do kraja godine, izuzev tunela Bancarevo, gde će radovi potrajati nakon toga još tri do četiri meseca.

Predsednik Srbije je napomenuo da je to jedno od najlepših gradilišta, ali na kojem je teško radio veliki broj radnika 15 sati dnevno, sa 13 bagera, 3 buldožera i 30 kamiona.

Ovo je ono što smo čekali da vidimo decenijama, rekao je predsednik Srbije, dodajući da nakon ove deonice ostaje još 12 teških kolometara vezanih za tunel Bancarevo.

Vučić je ocenio da je završetak ovog puta velika stvar za Pirotski i Nišavski okrug, objasnivši da će ta infrastruktura dovoditi više investitora i turista u našu zemlju.

On je ukazao da će posle toga postojati kompletna autoputna mreža od Hrvatske ili Mađarske do Bugarske.

Svako ko ulazi u Srbiju moći će da vidi naše dobre puteve, podvukao je on.

Predsednik Srbije je najavio s tim u vezi da će sledeće godine biti u potpunosti obnovljeno i 27 kilometara autoputa od ulaska iz Hrvatske u Srbiju.

Vučić je rekao i da je sada imao priliku da prvi put prođe novim putem od Pirota do Dimitrovgrada, i da je video da je to put visokog kvaliteta, pohvalivši za to rad Vlade Srbije, potpredsednika Vlade Zoranu Mihajlović, kao i direktora Koridora Srbije Zorana Babića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik