Iz BiH od 15. juna vozom prema moru

Bez autora
Jun 10 2018

Željeznice FBiH od 15. juna do 31. avgusta 2018. godine uvode promjene Reda vožnje brzog putničkog voza na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, koji će u u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split. Željeznica Federacije BiH navode da će Sezonski voz iz Sarajeva polaziti svakog jutra u 07:07 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:29 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:44 sati. Voz će se zaustavljati u Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Žitomislićima, a po završetku radova i u stanici Jablanica. Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum će polaziti u 10:05 sati, a u Neum će stizati u 11:20 sati.

Iz BiH od 15. juna vozom prema moruŽeljeznice FBiH od 15. juna do 31. avgusta 2018. godine uvode promjene Reda vožnje brzog putničkog voza na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, koji će u u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split.

Željeznica Federacije BiH navode da će Sezonski voz iz Sarajeva polaziti svakog jutra u 07:07 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:29 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:44 sati. Voz će se zaustavljati u Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Žitomislićima, a po završetku radova i u stanici Jablanica.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum će polaziti u 10:05 sati, a u Neum će stizati u 11:20 sati. Iz Neuma za Čapljinu autobus će polaziti u 18:00 sati, a u Čapljinu stizati u 19:15 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu biće na stajalištu „Magistrala“ na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split će polaziti u 10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 44,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen navoje iz Željeznica Federacije BiH.

Zagarantovanom udobnošću i sigurnošću brzog BH Voza, Željeznice Federacije BiH i na ovaj način poslovno, turistički i saobraćajno povezuju Sarajevo i središnji dio BiH sa Hercegovinom i morskom obalom. Putnici svoje karte mogu rezervisati na svim prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH, saopšteno je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik