Luka Lucija preuzela Marinu Portorož

Bez autora
May 09 2021

"Tvrtka Terme Čatež obavještava da su u procesu prodaje stopostotnog vlasničkog udjela u tvrtki Marina Portorož ispunjeni svi ugovorni suspenzivni uvjeti te je prijenos vlasništva nad dionicama na kupca izvršen 4. svibnja 2021. godine", Terme Čatež objavljeno na web stranici Ljubljanske burze.

Terme Čatež nisu otkrile ime kupca, no tvrtka PricewaterhouseCoopers, koja je savjetovala o prodaji, objavila je da je ta tvrtka Luka Lucija. Time je preuzeta cjelokupna djelatnost Marine Portorož iz Termi Čatež, koja uključuje upravljanje s otprilike tisuću vezova, infrastrukturu za usluge plovidbe, kao i smještajne, ugostiteljske, sportske i prodajne objekte.

"Cilj novog vlasnika je obnoviti i modernizirati Marinu Portorož, oživjeti njezino poslovanje i ponovno je uspostaviti među najvažnijim i najuglednijim marinama u regiji", navodi PricewaterhouseCoopers u priopćenju za medije.

Marina Portorož najavila je da je Luka Prebil imenovan novim direktorom najveće marine u Sloveniji, a uskoro će biti imenovan i novi nadzorni odbor. "Planovi za marinu ambiciozni su, do kraja 2022. godine obvezujemo se uložiti milijune u infrastrukturu. Tim će ocrtati novo poglavlje marine Portorož", napisala je tvrtka.

Uprava tvrtke želi Marinu Portorož učiniti atraktivnom nautičkom destinacijom koja će biti zanimljiva posjetiteljima tijekom cijele godine, posebno razvojem nautičkog turizma, a posljedično i Portoroža kao turističke destinacije.

"Dugoročni plan razvoja marine usmjeren je prvenstveno na nadogradnju postojeće infrastrukture, poboljšanje zadovoljstva kupaca i proširenje ponude u samoj marini, kao i usluge povezane s obalnim gradovima i zaleđem", rekli su.

Tako u prvoj fazi planiraju prijeko potrebne radove na obnovi, uređenje okoliša i integriranu digitalnu transformaciju marine. Važan naglasak stavit će se i na gastronomsku ponudu u marini.

"Uz ulaganja u osnovnu infrastrukturu, planiran je i program za poboljšanje zadovoljstva kupaca, koji je usko povezan s profesionalnim razvojem zaposlenika", dodali su, najavljujući nastavak priče s plavom zastavom marine s dugogodišnjim pojam cilj stvaranja održivog, ekološki prihvatljivog poslovnog okruženja.

Iznos kupoprodajne cijene poslovna je tajna, a TV Slovenija izvijestila je u utorak da će JonatanMars za Marinu Portorož platiti između 15 i 20 milijuna eura.

Tvrtka Terme Čatež potpisala je 24. veljače ugovor o prodaji 100% udjela u Marini Portorož s odabranim kupcem temeljem postupka prodaje u kojem je sudjelovalo nekoliko zainteresiranih kupaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik